Yedi defa karantinayı ihlal eden komşularını ihbar ettiler

Yedi defa karantinayı ihlal eden komşularını ihbar ettiler
Tayvan'da yaşayan bir kişi, 7 defa karantinayı delince, komşuları tarafından ihbar edildi. Karantina kurallarına uymayan adama pahalıya patlayan ihbar 35 bin dolara (285 bin lira) mal oldu.

En pahalı karantina ihlali!

CNN'in haberine göre, Tayvan basınında çıkan yerel haberlerde, Tayvan'ın merkeszi Taichung kentinde yaşayan, ismi açıklanmayan adam Çin'e yaptığı iş seyahatinden döndükten sonra evinde karantinaya alındı. 21 Ocak'ta ülkesine dönen, ülkedeki karantina uygulaması gereği 14 günlük karantinaya girmesi gerekirken, alışverişe gitmek, arabasını tamir ettirmek gibi sebeplerle sadece 3 gün içinde yedi defa karantinayı delen adam, komşularının da uyarısını dinlemedi. 

Karantinayı ihlal ettiği için, komşularından biriyle tartıştığı da ortaya çıktı. Taichung Belediye Başkanı Lu Shiow-yen, bunun ciddi bir suç olduğunu, adama "ağır ceza verilmesi gerektiğini" söylerken, "Bu sorumsuzluğu kınıyorum. Söz konusu kişi insan hayatını hiçe saydı. Komşularının ihbarını değerlendirdik. Ve bu büyük sorumsuzluğu 35 bin dolarla cezalandırdık" diye konuştu. 

Komşuları tarafından ihbar edilen adam, her gün için 107 dolar olmak üzere 35 bin dolar ( yaklaşık 258 bin TL) para cezasına çarptırıldı. Ayrıca ülkede karantinada olanlara hükümet tarafından her gün için ödenen 35 dolar yardımdan da mahrum bırakıldı.  
 

Kaynak: Haber Global

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar