Yasağa rağmen toplandılar! Furkan Vakfı üyelerine camide biber gazlı müdahale

Yasağa rağmen toplandılar! Furkan Vakfı üyelerine camide biber gazlı müdahale
Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul'un "İtikafı yapacağız, buyursunlar engel olsunlar" açıklamasının ardından Furkan Vakfı yelerine camide biber gazlı müdahale yapıldı.

Furkan Vakfı başkanı Alparslan Kuytul, Ramazan'da 'kendini ibadet etmeye adama ve dünya işlerinden uzak durma' anlamına gelen 'itikaf'ı yapacaklarını dile getirdi. Kuytul'un "İtikafı yapacağız, buyursunlar engel olsunlar" açıklamasının ardından, Gaziantep'te bir camide toplanan Furkan Vakfı üyelerine  tepki gösterildi. Korona virüs salgınından dolayı, getirilen yasak ve kısıtlamaları hiçe sayan Furkan Vakfı üyelerine, polis ve bekçiler biber gazı sıkarak müdahale etti. 

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Gaziantep'teki müdahalenin ardından Furkan Vakfı'ndan 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

İTTİFAK NEDİR?

İtikaf, camide belirli günler kalma, bu günlerde kendini ibadet etmeye adama ve dünya işlerinden uzak durma döneminden oluşan İslami bir uygulamadır.

GAZİANTEP VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI 

Gaziantep Valiliği, camide biber gazıyla müdahale görüntüleriyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, "Zor kullanma şartları oluşmasına rağmen bir emniyet mensubunun cami içerisinde biber gazı kullanması herkes gibi bizleri de üzmüş olup, ilgili personel açığa alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER: 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar