Yarım asırlık dev şirket satış masasında

Yarım asırlık dev şirket satış masasında
Eti, Türkiye’nin 72 farklı ilinde 7 binden fazla çalışanı istihdam ediyor. Eti’nin satışı için yabancı bir fon şirketi ile masaya oturulmuş.

Bugün Türkiye’nin iki önemli çikolata ve bisküvi markasından biri olan firma, Onursal Başkanı ve Kurucusu Firuz Kanatlı’nın projesini kendi elleriyle çizdiği ilk tesiste 1962 yılında üretime başladı.

Kanatlı’nın kurduğu ve büyüttüğü Eti, bir dönem profesyonellere devredilse de bugün oğlu Firuzhan, kızları Gülden ve Aydan Kanatlı tarafından yönetiliyor.

FİRMANIN 5.1 MİLYAR CİROSU BULUNUYOR

Para Dergisi'nin haberine göre Eti, Türkiye’nin 72 farklı ilinde 7 binden fazla çalışanı istihdam ediyor. Eskişehir’deki üretim tesislerinin büyüklüğü 43 bin metrekare. Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşundan biri. 

2019 rakamlarına göre firmanın 5.1 milyar TL cirosu bulunuyor. 2020 rakamları henüz açıklanmadı ama 6 milyar TL’nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. 190 yurtiçi ve dışı distribütörü bulunuyor. Beş kıtada 40 ülkeye 150 milyon dolar civarında ihracat yapıyor.

eti-ic.jpg

Ekonomi kulislerinde konuşulanlara göre Eti’yi yöneten aile bireyleri arasında anlaşmazlıklar var ve özellikle baba Firuz Kanatlı’nın 2017 yılında vefatından sonra görüş ayrılıkları iyice artmış durumda.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SATIŞLARINDAN BİRİ OLACAK

Durum böyle olunca da aile bireyleri Eti’nin satışı için yabancı bir fon şirketi ile masaya oturmuş. Çoğunluk hissesi mi satılacak, yoksa ortaklık mı olacağına dair gelişmeler ise henüz netlik kazanmış değil.

Eğer söz konusu satış gerçekleşirse Türkiye'nin bu güne kadarki en büyük satışlarından biri olacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar