Yargıtay dosyalarında yer alan ilgi çekici boşanma sebepleri!

Yargıtay dosyalarında yer alan ilgi çekici boşanma sebepleri!
Yargıtay dosyalarında yer alan bu ilgi çekici boşanma sebepleri arasında sigara, düğünde takılan takıların paylaşımı, cinsel içerikli siteleri ziyaret, doğumda eşin yanında bulunmama dahi var.

Milliyet'ten Eda Özdemir'in haberine göre, pandemi dönemiyle birlikte boşanmalar da hızla artmaya başladı. Son olarak Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayınladığı veriler de, Türkiye’de son 5 yıldır evlilik oranları düşerken boşanma oranlarının arttığını gösteriyor. 

Peki, ne oluyor da binbir heyecanla başlayan evlilik macerası hüsranla sonlanıyor? Üstelik boşanmak için öne sürülen sebeplerden bazıları oldukça dikkat çekici. Sigarayı bırakacağını söyleyip bırakmayan, doğumda karısının yanında olmayan, eski sevgilinin ya da eski eşin fotoğrafına beğeni gönderen eş, kendini boşanmak üzere hakim karşısında bulabiliyor.

"EVLİLİĞİ ÇEKİLMEZ HALE GETİRİP..."

“Çekişmeli boşanma davalarında, evliliğin bitimine, ortak hayatın çekilmez olduğuna dair bir iddia var ve evliliğin bitiminde kim daha ağır kusurlu ise o kişinin ödemesi adına tazminata hükmediliyor” diyen boşanma avukatı Serpil Çınar, “Kusur olarak belirtilen durum, evliliği çekilmez hale getirip getirmediğine göre değerlendirilir ve boşanma davalarında önemlidir” diyor.

'SİGARA, BOŞANMA SEBEBİDİR'

Evlendikten sonra sigarayı bırakacağını söyleyip bırakmayan eşin, boşanma davasında kusurlu sayılıp sayılamayacağını değerlendiren Çınar, "Sigara alışkanlığına dair belirtilen kusur, evliliği çekilmez hale getirmiş mi hakim onu inceler. Evlilik öncesinde sigara içtiğini ve sigaradan rahatsız olacağını bilerek evlenmiş ise boşanma davasında kusur olarak belirtilemez. Mahkeme, ‘O zaman evlenmeseydin’ görüşünde olacaktır. Ancak eş, evlenirken bırakma vaadinde bulunduğu için evliliğe karar verilmiş ise davada kusur olarak öne sürülmesi gayet olağandır” vurgusunu yapıyor.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar