Yarasa eti Endonezya'da hala satılmaya devam ediyor!

Yarasa eti Endonezya'da hala satılmaya devam ediyor!
Çin'den yayılan corona virüsün yarasalardan kaynaklı bir virüs olduğunu gösteren araştırmalara rağmen, yarasa eti Endonezya'nın bazı bölgelerinde satılmaya devam ediyor.

coronavirüs salgınının çıkış noktası olarak görülen yarasalar Endonezya'da rağbet görmeye devam ediyor.

Yarasa Kuzey Sulawesi bölgesinin Minahasan halkı tarafından yapılan Paniki adı verilen geleneksel bir yemeğin ana malzemesi. Paniki'de yarasaların baş ve kanatları da dahil olmak üzere bütün parçaları kullanılıyor.

Kötü kokudan kurtulmak adına önce yarasanın boynu ve koltuk altı bezelerinin çıkarıldığı, ardından yarasanın üzerindeki kılların tütsüleme yöntemiyle yakıldığı ve daha sonra etin çeşitli otlar, baharatlar eşliğinde hindistancevizi sütünde pişirildiği belirtiliyor.

PROTEİN KAYNAĞI

Endonezya mutfak uzmanı ve yemek kitabı yazarı William W. Wongso. yarasaların özellikle Kuzey Sulawesi'de protein kaynağı olarak görüldüğünü ifade etti. Wongso kendisinin en çok yarasanın kanatlarını sevdiğini de söyledi.

Hükümetin coronavirüs tehlikesi nedeniyle satışının durdurulmasını istediği yarasalar, yılanlar, sıçanlar hala Endonezya pazarlarındaki tezgahlardaki yerini koruyor.

Tomohon Extreme Et pazarındaki satıcılar, işlerin çok iyi durumda olduğunu ve meraklı turistlerin egzotik etleri görmek için pazara gelmeye devam ettiklerini belirtti.

'Satışlar devam ediyor. Her zaman satılıyor' diyen Tomohon'daki bir yarasa satıcısı Stenly Timbuleng,  şunları söyledi:

"Virüs satışları etkilemedi. Müşterilerim hala gelmeye devam ediyor. Günde ortalama 50-60 yarasa satıyorum ve bu sayı festival dönemlerinde 600'e kadar çıkıyor."

Coronavirüsün Çin'in Vuhan şehrinde yasadışı olarak vahşi hayvan satışı yapan bir gıda pazarından çıktığına inanılıyor.
Sağlık uzmanları, virüsün yarasalardan kaynaklandığını ve daha sonra muhtemelen başka bir tür yoluyla insanlara geçtiğini düşünüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar