Yaptığı paylaşımla büyük tepki alan İlayda Kılıç hakkında hapis istemi

Yaptığı paylaşımla büyük tepki alan İlayda Kılıç hakkında hapis istemi
Cumhuriyet Halk Partisi Isparta eski İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılıç'ın Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi sosyal medya hesabından yaptığı küfürlü paylaşımdan sonra başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi. 

Fenerbahçe- Trabzonspor derbisi öncesi Trabzon ve Trabzonsporlulara yönelik hakaret içeren paylaşımı nedeniyle CHP Isparta Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevinden alınan ve disiplin kuruluna sevk edilen İlayda Kılınç, partisinin kararını beklemeden istifa etti.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame ise Isparta Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, Kılınç'ın 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamede, sanığın kamu haklarından yoksun bırakılması istendi.

trabzon-paylasimiyla-tepki-ceken-ilayda-kilincin-1-yil-hapsi-istendi-3496-dhaphoto3.jpg

İddianamede Kılınç'ın, paylaşımını Fenerbahçe- Trabzonspor maçı öncesinde yaptığını ve bireysel olarak gerçekleştirdiğini söylediği belirtildi.

Paylaşımın ardından 5 dakika sonra pişman olduğunu ve kaldırdığını anlatıp, sonrasında özür dilemek için kendi sosyal medya hesabından bir video paylaştığını kaydeden Kılınç'ın paylaşımının, Trabzon iline yönelik hakaretler içerdiği, kamu davası açıldığı belirtildi. İddianamede, Trabzon kentine yönelik hakaret ve aşağılama eyleminin kentte yerleşik bulunan tüm kişilere gerçekleşmiş olduğu anlaşılmaktadır.

Suçu oluşturan sözlerin vahameti, suçun nitelik olarak çok ve belirsiz sayıda yurttaşı mağdur durumda bırakması ve kamu yararının suçun meydana getirdiği sosyolojik etkiyle birlikte kamu davası açılmıştır ifadelerine yer verildi. (DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar