Yanlış duymadınız bilim insanları söylüyor! İşte korona virüsün yayılmasını hızlandıran şarkılar

Yanlış duymadınız bilim insanları söylüyor! İşte korona virüsün yayılmasını hızlandıran şarkılar
Yeni bir araştırma gerçekleştiren bilim insanları, içinde B ve P harfi bulunan şarkıları söylerken etrafa daha fazla damlacık yaydığımızı ve virüsün yayılma ihtimalini artırdığımızı ortaya koydu. İçinde fazlasıyla B ve P bulunan şarkılara örnek olarak ise Happy Birthday şarkısı gösterildi.

Korona virüsün nasıl yayıldığı ve alınması gereken önlemler ilgili toplumu bilinçlendirmek adına çalışmalarına devam eden bilim insanları, son olarak hangi şarkıların korona virüsün yayılma hızını artırdığını ortaya çıkarmak için yeni bir çalışma gerçekleştirdiler.

İsveç’teki Lund Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen çalışmada, şarkı söylediğimiz esnada ağzımızdan ne kadar damlacık çıktığı mercek altına alındı. Söz konusu araştırmaya göre içinde fazla sayıda ‘B’ ve ‘P’ harfi bulunan şarkılar, etrafa daha fazla damlacık saçılmasına neden oluyor.

Söz konusu araştırmayla ilgili açıklamalarda bulunan Malin Alsved, “Özellikle ünsüzlerin söylenmesi çok büyük damlacıklar açığa çıkarıyor ve ‘B ve P harfleri’ en büyük aerosol yayıcılar olarak öne çıkıyor” diyerek şarkı söylemenin de koronavirüsü yaymaya neden olabileceğini ortaya koydu.

İngiliz Daily Mail gazetesine göre doğum günlerinde en az bir kez söylenen İyiki Doğdun şarkısının İngilizce versiyonu olan Happy Birthday, bu konuda en dikkat çeken şarkılardan biri. 

Şarkının Türkçe versiyonunda ne ‘B’ ne de ‘P’ harfi bulunmuyor. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar