Yanında çalışan stajyer avukatları böyle taciz etti: İyi avukat olmak yatağımdan geçer

Yanında çalışan stajyer avukatları böyle taciz etti: İyi avukat olmak yatağımdan geçer
Yanında çalışan 6 stajyer avukatı farklı zamanlarda taciz ettiği iddia edilen avukat hakkında 141 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Avukatın ortaya çıkan iğrenç mesajlarında, stajyerlere "İyi bir avukat olmak benim yatağımdan geçer" dediği öne sürüldü.

Hukuk bürosunda yanında çalışan 6 stajyer avukatı farklı zamanlarda taciz ettiği iddia edilen avukat Muhittin K. hakkında "Zincirleme şekilde nitelikli cinsel saldırı", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Tehdit" ve "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" suçlarından 44 yıldan 141 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"AVUKATLIK HAYATINIZI BİTİRİRİM"

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede stajyer avukatlar F.G, B.M, N.Y, Ö.A, S.B ve G.Ç. olmak üzere 6 stajyer avukatın müşteki olarak yer aldığı kaydedildi. İddianamede müştekiler özetle tutuklu sanık Muhittin K. tarafından cinsel saldırıya uğradıklarını, müştekileri 'Şikayet ederseniz senin avukatlık hayatını bitiririm' şeklinde söylemlerle müştekileri tehdit ettiği, stajyer avukatların işten ayrıldıktan sonra kendisine ait görüşme kayıtlarını ele geçirdiği ve hakaretlerine devam ettiği belirtildi.

"İYİ BİR AVUKAT OLMAK BENİM YATAĞIMDAN GEÇER"

İddianameye giren mesajlarda Muhittin K.'nın müştekilerden birine "İyi avukat olmak istiyorsan yatmayı bileceksin, hatta iyi bir avukat olmak benim yatağımdan geçer. Benim yatağıma girenleri ben ihya ettim. Benimle yatarsan ev, araba veririm. Bunları sana erkek arkadaşın veremez" diyerek cinsel tacizde bulunduğu aktarıldı. Avukat Muhittin K.'nın ayrıca yine müştekilerden birine cinsel saldırıda bulunduktan sonra, "Eğer bunları biri duyarsa senin hukuk hayatın biter. Seni hukuk camiasından silerim. Bunları ailen öğrenir, seni de okuldan alır" şeklinde tehditte bulunduğu iddia edildi.

"TECAVÜZ EDERKEN AÇIK BİR ŞEKİLDE ZEVK ALDIM"

Muhittin K.'nın el yazısı ile bir müştekiye yazdığı ve iddianameye giren mektubunda ise, "Yaptığım en açık deyimiyle tecavüzdü. Üstelik bu tecavüz kabul edeyim bana o an heyecan da verdi. Tabii ki sizin için asla öyle bir şey olamaz. Aramızdaki büyük yaş farkını göz önüne alacak olursak acı verdiği de mutlak. Pişmanlık duymadım. Tecavüz ederken çok açık bir şekilde zevk aldım" dediği belirtildi.İddianamede, Muhittin K.'nın yazdığı bu mektupta müştekinin rızası ile ilişkiye girdiği iddiasının asılsız olduğu değerlendirmesinde bulunuldu.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Sanık savunmasına da yer verilen iddianamede Muhittin K. hakkındaki iddiaların kurgu ve kumpas olduğunu öne sürerek müşteki Ö.A.'nın beyanlarına karşı susma hakkını kullanmak istediğine yer verildi. Müşteki B.M. ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini öne süren Muhittin K, F.G, S.B. ve G.Ç'nin iddialarının asılsız olduğunu öne sürdü. Müşteki N.Y. ile sevgili olduklarını da öne süren Muhittin K., N.Y'nin rızası dışında ilişkiye girdiği iddialarının asılsız olduğunu iddia etti.

141 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamenin değerlendirme kısmında Adli Tıp Kurumu raporları, elde edilen materyaller ve mesaj kayıtlarının ve tanık beyanlarının birbiriyle örtüştüğü kaydedildi. İddianamede tutuklu sanık Muhittin K. hakkında "Zincirleme şekilde nitelikli cinsel saldırı", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Tehdit" ve "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" suçlarından 44 yıldan 141 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar