Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Baran Furkan Gül

Baran Furkan Gül

Serbest Yorum

Yangın söndürme uçağı

Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Somali'ye 30 milyon dolar yardım gönderdi.

Yangınlarla mücadele eden Türkiye'de, Türk Hava Kurumu uçaklarının kullanılmaması ise günlerdir gündemin en önemli konularından biri olarak yerini koruyor.

Tam da bu dönemde Türk Hava Kurumu'na kayyum olarak atanan Cenap Aşçı'dan tepki çeken bir açıklama geldi.

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, Etimesgut'taki Türkkuşu Yerleşkesi'ndeki hangarlarda bekletilen kuruma ait yangın söndürme uçaklarıyla ilgili basın toplantısıyla açıklamalarda bulundu.

Cenap Aşçı, Türkkuşu Yerleşkesi'nde bekletilen yangın söndürme uçakları için, "6 uçağın ayağa kalkması için gereken para 4 milyon dolar" dedi ve herkesten yardım alabileceklerini söyledi.

Türkiye'nin Somali'ye 30 milyon dolar göndermesinin ardından yapılan bu açıklama sosyal medyada da tepkilere neden oldu.

Siyaset Bilimci Burak Yıldırım, yaptığı açıklamada; "Çıldırmamak elde değil. Dün gece halkın vergileriyle Somali'ye 30 Milyon Dolar yardım gönderme kararı aldık, şimdi ise Türk Hava Kurumu başkanı çıkıp 'Uçakların kalkması için 4 Milyon Dolar gerek. Halk bağış yapabilir." dedi. Türkiye'ye yardım etmeyen tek ülke Türkiye..." ifadesini kullandı.

Gerçekten çıldırmamak elde değil...

Safı mı oynuyorlar aklımızla mı alay ediyorlar...

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray da, THK'ya ait yangın söndürme uçaklarının 4 milyon dolarlık bakımı yapılmadığı gerekçesiyle hangarda bekletilmesi gündemdeyken Somali'ye 30 milyon dolarlık hibe yapılması kararını Meclis gündemine taşıyarak yazılı soru önergesiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu.

Bu 30 milyon doların Somali'de liman işleten ve dev tankerler ile İsrail'e petrol taşıyabilmesi için saray müteahhitlerinden birisinin firmasına hibe adı altında yatırım olarak gönderileceği iddialarının olduğunu belirten Çıray, bu parayla tam 6 tane yangın söndürme uçağının alınabileceğini söyledi.

6 tane bile işimizi görürdü...

Çünkü bizde hiç yok!

Olmamasından iyidir.

***

Ayrıca, yangınlar nedeniyle  #HelpTurkey başlığı ile yardım isteyen vatandaşları eleştiren, hakaret hatta tehdit eden iktidar ve çevresi bu bölümü iyi okusun.

Çünkü, Türkiye'nin büyükelçilik düzeyinde ABD'den yardım istediği ortaya çıktı.

ABD Türkiye Büyükelçiliği yaptığı paylaşımda, "Türkiye, COVID-19'la mücadelenin başında yardım talebimize KKE ile yanıt vermişti. Bu jeste karşılık olarak Türkiye'nin orman yangınlarını bastırma konusundaki yardım/destek talebine yanıt vermekten gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu yardım kapsamında Chinook modeli ABD yapımı askeri helikopterlerin gönderileceği duyuruldu.

Açıklamayı büyükelçilik yapınca yardım talebinin de diplomatik ve resmi yollardan gerçekleştirildiği yorumlarının da yapılması normal değil mi?

***

Türkiye'nin ormanları yanarken Sinop'tan "artık yeter" dedirten bir haber daha geldi.

Sinop'un AKP'li Boyabat Belediyesi, 13 dönümlük ormanlık alanı imara açtı.

Karar, CHP ve İYİ Parti'nin hayır oylarına karşılık Cumhur İttifakı meclis üyelerinin evet demesi üzerine oy çokluğuyla alındı.

Ne mantık kaldı bunlarda ne de vicdan...

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları