Yangın bölgesinde altın madeni mi var?

Yangın bölgesinde altın madeni mi var?
Son dönemlerde yurt genelinde artan orman yangınları kun daklama şüphelerini de beraberinde getirrken. CHP'li Mahmut Tanal, 2 günden fazla süren İzmir yangınında altın madeni şüphesi olduğu bilgisini paylaştı.

Son dönemde ormanlık alanların peş peşe alevlere teslim olması dikkat çekiyor. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangını çıkan bölgelerin altın madeni sahaları olduğunu iddia etti.

Twitter hesabından orman yangını çıkan bölgelerin ve Türkiye madenlerinin haritalarını paylaşan Tanal, “Türkiye maden haritasına bakıldığında, orman yangını çıkan bölgelerde altın madeni olduğu gözüküyor. Yangınların çıkışıyla ilgili Bakan da şüphesini dile getirdi. Ormanlarımızı yakanlar biran önce tespit edilip hesabı sorulmalıdır. Yangın çıkan alanlar tekrar ağaçlandırılmalı” diye yazdı.

tanal-002.JPG

BAKAN PAKDEMİRLİ DE KUNDAKLAMADAN ŞÜPHELENİYOR

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Seferihisar ile Menderes ilçelerine de yayılan orman yangınıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yangınların çıkış sebeplerine ilişkin kuşkularını dile getirerek, “Biz burada bu yangınla uğraşırken Bademler köyünün kuzeyinde 3 ayrı noktada bir anda yangın başladı. Ben bunları iyi niyetli bulduğumu söyleyemem. O yangınla ilgili de bir şey bulamadık ama iyi niyetli olmama ihtimali yüksek” ifadelerini kullandı. Kolluk kuvvetlerinin araştırmalarını sürdürdüğünü belirten Pakdemirli, kasti çıkan yangınlarda cezanın müebbet hapis cezası olduğunu hatırlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar