Yabancıların ikamet izni başvuru şartları değişti!

Yabancıların ikamet izni başvuru şartları değişti!
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü internet sitesinden yapılan açıklamada yabancıların ikamet izni başvuru şartlarının değiştiği duyuruldu.

Yabancıların ikamet izni başvuru şartları değişti!

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü internet sitesinden yapılan açıklamada, İstanbul'da yaşayan yabancıların 15 Şubat'tan itibaren ikamet izinleri için başvuruları bizzat yapmaları gerektiği belirtildi.

İkamet izni başvuru dosyalarının posta ve kargo yoluyla alınması usulüne son verildiği belirtilen açıklamada  izin almak isteyen yabancıların kendilerine verilen randevu tarihinde ve saatinde il ya da ilçe göç idaresi müdürlüğünde hazır bulunmaları gerektiği bildirildi. Yabancıların posta ve kargo yoluyla başvurularının işleme alınmayacağı belirtilirken daha önce yapılan başvuruların değerlendirmeye alınacağı ifade edildi.

"SMS VE E-POSTA İLE İLETİLEN BİLGİLER..."

Söz konusu tarihten önce farklı birimlerden ikamet izin başvurusu yapan yabancıların ise evraklarını, kendilerine SMS ve e-posta ile iletilen bilgiler doğrultusunda ilgili il ya da ilçe göç idaresi müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. İkamet izinleri randevu işlemlerine ilişkin işlemler, 15 Şubat'tan itibaren İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Esenyurt İlçe Çalışma Grup Başkanlığı, Pendik İlçe Çalışma Grup Başkanlığı ve Ümraniye İlçe Çalışma Grup Başkanlığı'nda yürütülmeye devam edilecek.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar