WhatsApp'tan önemli adım! Yıllardır kullandığı menüyü değiştiriyor

WhatsApp'tan önemli adım! Yıllardır kullandığı menüyü değiştiriyor
WhatsApp uygulamasına gelecek yeni dosya gönderme menüsüyle kullanıcılar galeriye daha kolay ulaşabilecekler.

WhatsApp, karşılıklı iletişimi kolaylaştıran özellikleri ve kullanımının ücretsiz olması nedeniyle yıllar içinde büyüyerek aylık 2 milyar kullanıcıya ulaştı. Uygulama mesaj göndermeye ek olarak fotoğraf, video, belge gibi her türlü dokümanı paylaşmaya izin veriyor. Bu deneyimi daha da iyi hale getirmek için isteyen WhatsApp, Android için yeni bir özellik geliştiriyor.

Uygulamaya gelecek özellikleri önceden açığa çıkarmasıyla tanınan WABetaInfo, WhatsApp’ın 2.22.4.4 numaralı beta sürümü hakkında ilk bilgileri verdi. Güncellemeyle birlikte WhatsApp kullanıcıları yepyeni bir dosya gönderme menüsüne kavuşacaklar.

TELEFONUN GALERİSİNE ULAŞMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR

Şu anda WhatsApp’ta sohbet bölümündeki kamera düğmesine basıp yukarı kaydırdığınızda, uygulama telefonunuzdaki son fotoğrafları ve videoları gösteriyor. Fakat daha eski tarihli bir medya dosyasını göndermek için, sohbet bölümündeki ataç simgesine dokunmanız ve galeriyi açıp ilgili dosyayı seçmeniz gerekiyor. Bu da süreci zorlaştırıyor.

2.22.4.4 numaralı beta sürümüyle WhatsApp, kamera düğmesine dokunduğunuzda ve yukarı kaydırdığınızda, hem Son Kullanılanlar hem de Galeri sekmelerini karşınıza çıkaracak. Böylece ataç simgesine dokunmaya gerek kalmadan, tek tuşla doğrudan telefonunuzun galerisinde fotoğraflara ve videolara ulaşacaksınız. Birden çok medya dosyası da seçebileceksiniz.

WABetaInfo özelliğin hala geliştirme aşamasında olduğunu aktardı. Bu da, değişikliğin WhatsApp’ın beta sürümüne henüz ulaşmadığı anlamına geliyor. Mesajlaşma platformu bir özelliği kullanıma sunmadan önce test ediyor. Bir süre sonraysa beta kullanıcılarından başlayarak kademeli olarak genel kullanıma sunuyor. Bu nedenle bir müddet daha beklemeniz gerekiyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar