WhatsApp'ta görüntülü konuşma kaç kişiyle yapılacak?

WhatsApp'ta görüntülü konuşma kaç kişiyle yapılacak?
Korona virüs ile kullanımında büyük bir artış gösteren Zoom'da güvenlik açıkları ilgiyi yavaş yavaş düşüyor. Bunun üzerine WhatsApp harekete geçti. İşte WhatsApp'a gelen yeni özellikler...

Korona virüs sayesinde popülerleşen Zoom uygulamasında ortaya çıkan güvenlik açıkları nedeniyle, bazı yerlerde kullanılması yasaklanmıştı. Bunun üzerine WhatsApp yeni bir güncelleme ile birlikte görüntülü konuşma özelliğinde bulunan kişi sayısını arttırmaya yönelik çalışmalara başladı.

8 KİŞİYE YÜKSELECEK

Google Duo ve Zoom gibi önemli rakiplerin önüne geçmek isteyen WhatsApp, daha çok kullanıcının grup video görüşmesine katılması için çalışmalara başladı. Şu an için 4 kişiyle sınırlı olan video görüşme, ilerleyen günlerde 8 kişiye kadar yükselecek. 

Bu yeni özellik, WhatsApp'ın v2.20.128 beta ve WhatsApp v2.20.129 beta sürümlerinde keşfedildi. Henüz etkin olarak kullanılmayan özellik, ilerleyen günellemelerle birlikte hayatımıza dahil olacak.

2019. yılının sonlarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüs nedeniyle, tüm dünyada pandemi ilan edildi. Bunun üzerine dijital dünyada bilgilendirici ve bilgi kirliliğini gidermek adına bir takım yenilikler geldi.

WhatsApp'ta korona virüsle ilgili yenilikleri getiren uygulamalardan biri olarak öne çıkıyor. Korona virüs nedeniyle yapılan güncellemelerin yanı sıra beta testi olarak kullanıcıların beğeneceği yeni özellikler de gelmek üzere.

ARTIK ANDROID İÇİN DE VAR

Bir süredir iOS işletim sistemine sahip olan telefonlarda beta testinde olan Gelişmiş Arama Modu, artık Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar için de yayınlandı.

Bu özellik sayesinde artık kullanıcılar, fotoğrafları, sesleri, videoları, GIF dosyalarını, dökümanları ve linkleri çok daha kolay arayabilecekler.

KENDİNİ YOK EDEN MESAJ

WhatsApp'a da Snapchat'in temel özelliklerinden biri olan kendini yok eden mesaj özelliği geliyor. Bu özellik sayesinde hem bireysel hem de grup konuşmalarında kendini imha eden zaman sınırı bulunan mesajlar atılabilecek.

ARTIK ŞİFRE KOYABİLECEKSİNİZ

Son özellik ise, artık Google Drive'a sohbet yedeği alırken şifre koyabileceksiniz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar