WhatsApp'ta büyük güvenlik açığı tespit edildi!

WhatsApp'ta büyük güvenlik açığı tespit edildi!
Dünyanın en yaygın mesajlaşma uygulaması WhatsApp, hem iOS hem de Android kullanıcılarını etkileyen bir güvenlik açığı ile gündeme geldi.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook’un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması  WhatsApp bu kez platforma entegre edilen bir özellik ile değil, uygulamada pek çok kullanıcıyı ve tüm platformları etkileyen bir sistem açığı ile gündemde. 

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir açıkta ise Android'de WhatsApp uygulamasını kullanan birisine yolladığınız zararlı GIF ile cihaza erişim sağlamak mümkün hâle geliyordu. Bu seferki sorun ise hem iOS (iPhone) hem de Android kullanıcılarını olumsuz etkiliyor.

ZDNet’teki habere göre, WhatsApp uygulaması, "CVE-2019-11931" olarak tanımlanan güvenlik açığını çözmek için ilk adımı attı.

Peki bu güvenli açığını hackerlar nasıl kullanıyor?

Siber saldırganlar söz konusu güvenlik açığını, "bellek taşırma yöntemini" kullanarak hedef cihazdaki WhatsApp uygulamasını çökertebiliyor.

Siber saldırganlar bu sistem açığı sayesinde özel hazırlanmış MP4 formatında bir video dosyasını hedef kişinin telefon numarasına WhatsApp üzerinden gönderdiği anda cihazdaki WhatsApp uygulaması siber saldırgan tarafından hack’lenmiş oluyor. 

Facebook, 1.5 milyardan fazla kullanıcısı bulunan WhatsApp'taki bu açığı ortadan kaldırmak için tüm platformlar için güncelleme yayınladı. Siber güvenlik uzmanları, WhatsApp kullanıcılarının bu açıktan etkilenmemesi için uygulamalarının güncel olup olmadığını kontrol etmesi gerektiğini belirtiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar