WhatsApp ve Apple arasında gizlilik politikası çekişmesi

WhatsApp ve Apple arasında gizlilik politikası çekişmesi
WhatsApp, Apple'ın App Store üzerinde yaptığı bazı gizlilik gereksinimlerine karşı çıktı. Şirkete göre Apple, bu konuda eşit davranmıyor.

WhatsApp'tan Apple'ın gizlilik politikalarına tepki

iOS 14 güncellemesi ile gizliliğe daha çok önem vermeye başlayan Apple, geçtiğimiz günlerde uygulama mağazası App Store'da da bazı değişiklikler yaptı. Yeni değişikle birlikte Apple, mağazada yayınlanan uygulamaların kullanıcılara karşı daha açık ve net olmasını istedi. Apple'ın yeni değşikliğiyle birlikte uygulamalar, kullanıcılardan hangi verileri topladığını ve bu verileri ne için kullanacağını açıkça belirtmek zorunda.

WHATSAPP KARŞI ÇIKTI
Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Apple'ın uygulamalara getirdiği bu kuralın adil olmadığını görüşünde. WhatsApp, iPhone modellerinde varsayılan olarak yüklü bir şekilde gelen ve App Store üzerinden indirilmesine gerek olmayan Apple'ın iMessage uygulamasını örnek gösterdi. WhatsApp'a göre, iMessage uygulaması da hangi verileri topladığını ve nerelerde kullandığını açıklamak zorunda. Böylelikle WhatsApp kullanıcıların mağazadaki uygulamalar ile ön yüklü gelen uygulamalar arasında daha kolay karşılaştırma yapabileceğini söylüyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar