Vladimir Putin'den kritik görüşme öncesi dikkat çeken açıklama!

Vladimir Putin'den kritik görüşme öncesi dikkat çeken açıklama!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la 5 Mart'ta yapacağı kritik görüşme öncesi dikkat çeken bir açıklama yaptı. Putin, "Kimseyle savaşa girme gibi bir niyetimiz yok" dedi.

Suriye'nin İdlib kentinde 36 askerimizin şehit düştüğü hain saldırının ardından, Bahar Kalkanı Harekatı devan ederken Rusya’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Kimseyle savaşa girme gibi bir niyetimiz yok" dedi.

Taas Haber Ajansı’na konuşan Putin, “Kimseyle savaşa girme gibi bir niyetimiz yok. Öyle koşullar yaratacağız ki kimse bize karşı mücadele etmek istemeyecek” ifadelerini kullandı.

Putin’in açıklamalarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Mart tarihinde yapacağı Moskova ziyareti öncesinde gelmesi dikkat çekti.

“TÜRK UÇAKLARININ GÜVENLİĞİNİ GARANTİ EDEMEYİZ”

Rusya Savunma Bakanlığı, harekat kapsamında Esad rejimine ait iki uçağın düşürülmesi sonrası yaptığı açıklamada, bölgedeki Türk uçaklarının güvenliğini garanti edemeyeceklerini belirtmişti.

Suriye’deki Rus kuvvetlerinin komutanlarından General Oleg Zhuravlev, rejimin İdlib hava sahasını kapattığını duyurarak, “Bu şartlar altında bölgede görev yapan Rusya Kuvvetler Grubu, Suriye semalarında Türkiye’nin hava uçuşlarına dair güvenliğini garanti edemez” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar