Veriler yükselişe geçtiğini gösteriyor! On binlerce şarj istasyonu gerekecek

Veriler yükselişe geçtiğini gösteriyor! On binlerce şarj istasyonu gerekecek
Otomotiv Distribütörleri Derneği'nden (ODD) alınan verilere göre genel otomobil satışlarında yıldan yıla düşüş yaşandı. Ancak özellikle elektrikli ve hibrit araçlara bakıldığında, bu sınıflara dahil araçların satışlarının sırasıyla %325 ve %121 görüldü.

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin verilerine göre Türkiye’de elektrikli ve hibrit otomobil satışı yükselişe geçti. Dünya, her geçen yıl fosil yakıtları geride bırakmak adına atılımlar gerçekleştiriyor. Bu konudaki en büyük adımlardan biri de otomobil sektörünün elektrikli modellere artık daha çok yer veriyor olması. Birçok ülkede elektrikli ve hibrit araçların satışları arttı, Türkiye de bu ülkelerden biri...

250 BİN CİVARINDA İSTASYON GEREKECEK

Webtekno'da yer alan habere göre, Türkiye’de otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2021 yılının ilk 11 ayında önceki senenin aynı dönemine kıyasla %1 artış yaşadı. Satış yapılan araç sayısı 675 bin 107 oldu. Otomobil satışları 518 bin 294 adetle %2,1 azalırken hafif ticari araç satışları, 156 bin 813 adetle %12,7 arttı.

Benzinli otomobiller, ocak-kasım döneminde 342 bin 438 adetle yakıt bakımından yapılan sınıflandırmada birinci sırada yer aldı. Benzinli araçları 104 bin 217 adetle dizel araçlar takip etti.

Sattığı miktar çok fazla olmasa da elde edilen artış bakımından dikkat çeken araçlar ise hibrit ve elektrikli araçlar oldu. Hibrit otomobil satışları %121,8 büyümeyle 45 bin 190 adete ulaştı. Elektirkli otomobiller ise 2 bin 415 adetle %325,2 oranında artış gösterdi. Elektrikli otomobil satışları, geçen sene 568 adetle sınırlı kalmıştı. 

2030 yılına kadar Türkiye’de 2 milyondan fazla elektrikli aracın yollarda olacağı tahmin ediliyor. Buna göre ihtiyaç duyulacak şarj noktası miktarı ise 250 binin üzerinde gözüküyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar