Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, Kur Korumalı Mevduat hesaplarına akan vergiyi hesapladı

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, Kur Korumalı Mevduat hesaplarına akan vergiyi hesapladı
2021 yılının ikinci yarısında uygulamaya sokulan Kur Korumalı Mevduat (KKM), vatandaşın cebinden alıp döviz milyonerlerini zengin etmeye devam ediyor. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, yaptığı hesaplama ile ''Mayıs sonu itibariyle Kur Korumalı Mevduat ve katılma hesaplarına, bütçeden yani vergilerimizden ödenen toplam tutar 21 milyar 98 milyon 397 bin liradır'' açıklaması yaptı.

VATANDAŞIN VERGİSİ DOLAR MİLYONERLERİNE AKTI!

AKP hükümetinin dolar kurunu kontrol altına almak adına sarıldığı KKM, dar gelirli vatandaşın sırtına yeni bir yük daha bindirdi. Yeni ürünü duyururken doların yeniden benzer bir atak yapmayacağını taahhüt eden hükümet, aradan geçen 5 ay içinde bir kez daha yanıldı.

KKM''deki hesaplara hem mevduat faizi hem de kur farkı ödemesi yapmak zorunda kalan hükümet, parayı da dar gelirli vatandaşın vergilerinden sağladı.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl ise yaptığı hesaplama ile söz konusu gerçeği rakamlara döktü. Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Bingöl, ''''Bu para dar gelirliye, asgari ücretliye, işçiye, emekçiye, emekliye, memura verilmedi. Bu para yoksuldan alınıp varsıla verildi.''''

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl''ün açıklamaları şu şekilde:

Mayıs sonu itibariyle Kur Korumalı Mevduat ve katılma hesaplarına, bütçeden yani vergilerimizden ödenen toplam tutar 21 milyar 98 milyon 397 bin liradır Bu para dar gelirliye, asgari ücretliye, işçiye, emekçiye, emekliye, memura verilmedi. Bu para yoksuldan alınıp varsıla verildi

Ayrıca yılın ilk beş ayında, bütçeden yani vergilerimizden ödenen faiz tutarı ise 121 milyar 876 milyon 193 bin lira olarak gerçekleşmiştir. Kur Korumalı Mevduat ile birlikte toplam ödeme 142 milyar 974 milyon 590 bin lira olmuştur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar