Velilerden tepki: "Okul çocuklarımıza tabut olmasın"

Velilerden tepki: "Okul çocuklarımıza tabut olmasın"
İstanbul Sancaktepe’de yer alan Osmangazi İlköğretim Okulu için son depremde hasarlı raporu verilmesine rağmen çatlakların sıva ile kapatılarak okulun eğitime hazırlanması velilerin tepkisini çekti.

TOLGAHAN KARAOĞLU / GÜNBOYU

İstanbul’un Sancaktepe ilçesine Bağlı Sarıgazi’de yer alan Osmangazi İlköğretim Okulu, Geçtiğimiz haftalarda Silivri’de meydana gelen depremin ardından hasarlı raporu aldı. Okulun, duvarlarında çatlaklar oluşmasına ve hasarlı rapor almasına rağmen çatlakların sıva ile kapatılması ve okulun boyanması dikkat çekti.

1989/1991 yılları arasında yapılman okulun 1999 depreminde ağır hasar aldığı ve daha sonra güçlendirme yapılarak eğitime devam ettiği ifade edildi. 2007’de tekrar güçlendirme yapılan okulun son depremde hasarlı raporu aldığı ortaya çıktı. Sürekli güçlendirme yapılan Osmangazi İlköğretim Okulu’nun çatlaklarının sıva ile kapatılarak yeniden boyanması ise eğitime tekrar açılacağının işareti olarak yorumlandı.

VELİLERDEN TEPKİ

Şu anda kullanılmayan okul binasına güçlendirme yapılarak tekrar çocuklarının gönderilmesini istemeyen aileler ise duruma tepkili.

Okulun tekrar tamir edilmesini değil yıkılarak daha sağlam bir şekilde yapılmasını isteyen veliler, “Bizler Osmangazi velileri olarak okulumuzun tekrar tamir edilmesini değil yıkılıp yapılmasını istiyoruz. Eğer okul yıkıp yapılmazsa çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz! Okulun çocuklarımıza tabut olmasını istemiyoruz!

Okul çatlakları sıva ile kapatıldı, boya yapıldı kısa sürede hasarlı okula çocuklarımızı geri gönderecekler, inanın çok korkuyoruz, gönderirlerse dersleri boykot edeceğiz okula çocuklarımızı göndermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

okul-ic.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar