Veli Küçük'ten Süleyman Soylu'ya yanıt: Bakan doğru söylemiyor

Veli Küçük'ten Süleyman Soylu'ya yanıt: Bakan doğru söylemiyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suç örgütü lideri Sedat Peker'in adamlarına ruhsat verilmesinde işaret ettiği emekli Tuğgeneral Veli Küçük, "Bakan doğru söylemiyor" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suç örgütü lideri Sedat Peker'in adamlarına ruhsat verilmesinde işaret ettiği emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ten tepki geldi.

Odatv'den Hikmet Çetin'in haberine göre, Küçük, “Bakan doğru söylemiyor. Soylu’nun anlattığı ruhsat işi, ben emekli olduktan üç yıl sonra yaşanmıştır” dedi.

Bakan Soylu programda, Peker'in tecavüz iddiasıyla gözaltına alındığını, adamlarının üzerindeki silahların ruhsatının Bilecik'ten alınmış olduğunu anlatarak, "Tecavüzden dolayı karakola götürülüyor (Peker), orada her şey kapanıyor. Oradaki iki kişi, biz Bilecik'ten aldık diyor. Silah ruhsatlarını Bilecik'ten aldık diyor. Bilecik'te kim var? Veli Küçük var" demişti.

Küçük, şöyle konuştu:

“2000 yılında emekli oldum. Peker’in adamları 2003 yılında Bilecik’in hemen girişindeki merkez köyü Gülümbe mahalle muhtarlığına orada oturduklarına dair bir belge düzenletmişler. Ona dayanarak Bilecik’ten silah ruhsatı almışlar. Bu sahteciliği yapanlar sonra yargılanmış ve ceza da almıştır. Veli Küçük’le ne ilgisi var bu olayın? Soylu bilmiyor mu bunları?”

KIZI DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Habertürk'te Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili sorulara yanıt verdiği programda emekli Tuğgeneral Veli Küçük hakkında sarf ettiği sözlere, önce Veli Küçük’ün avukat olan kızı Zeynep Küçük tepki göstermişti.

Zeynep Küçük, sosyal medya hesabından, "Sayın Süleyman Soylu'nun ifade ettiği silah ruhsatı verilmesi ile Veli Küçük'ün hiç bir alakası yok. Veli Küçük emekli olduktan 3 sene sonra verilen bu ruhsat nedeniyle mülki amir, köy muhtarı ve jandarma personeli yargılanmış ve ceza almış" diye yazmıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar