Vatandaşlar yine grip aşısı bulamıyor!

Vatandaşlar yine grip aşısı bulamıyor!
Korona virüs salgını ile birlikte önemi artan grip aşısı, depolarda dahi bulunamıyor. Sağlık Bakanlığı ise E-Nabız sistemi üzerinden birçok vatandaşa ‘aşınızı aile hekimine yazdırabilirsiniz’ mesajı göndermeye devam ediyor.

Vatandaşlar yine grip aşısı bulamıyor!

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre, vatandaşlara Sağlık Bakanlığı’nın E-Nabız uygulaması üzerinden tanımlanan grip aşıları bulunamıyor. Eczanelerde ve ecza depolarında bulunamayan grip aşıları için, birçok vatandaşa E-Nabız uygulaması üzerinden “aşı yazdırabilirsiniz” mesajı gönderilmeye devam ediyor. Mesajı alan yurttaşlar ise hem aile sağlığı merkezlerine (ASM) giderek hem de eczaneleri gezerek grip aşısı arıyor.

"NE KADAR AŞI KALDI BİLMİYORUZ"

Bazı depolarda grip aşısı olmadığını söyleyen TTB Aile Hekimliği Kol Sekreteri Dr. Sibel Uyan, “Biz bu süreçte ne kadar grip aşısı yapıldı, elimizde ne kadar aşı kaldı onu bilmiyoruz. Vatandaşlara E-Nabız üzerinden sürekli grip aşısı tanımlanıyor, o da haklı olarak eczaneye gidip hakkı olan aşıyı istiyor ama aşı yok veya bulmak zor. Şu anda çoğu kişi eczanelerde kavga eder duruma geldi. Zaten Covid-19 aşısından umudunu kesenler yani bana bu yıl sıra gelmez diyenler grip aşısı yaptırmaya çalışıyor. Ocak ayı sonu itibariyle de isterse 1 milyon aşı olsun ay sonunda yapmanın bir mantığı yok” dedi.

"ELİMİZDE AŞI YOK DEMEK ZORUNDA KALACAĞIZ"

Grip aşılarında yaşanan bu tartışmaların aynısının Covid-19 aşılarında da yaşanacağını dile getiren Dr. Uyan, “Şimdi grip aşısı için eczanelerde tartışma yaşayan insanlar, Covid-19 aşıları içinde ASM’deki doktorlarla yani bizlerle tartışmaya girecek ve yine biz elimizde aşı yok demek zorunda kalacağız. Sistem üzerinden aşı tanımlanan yurttaşlara elde aşının olmadığını anlatmak çok zor. Bu yüzden bir an önce Covid-19 aşıları temin edilmeli. Tartışma yaşayacağız dediğimiz insanlarda yine bizim akrabalarımız ve komşularımız o yüzden çok zor bir süreç. Tüm bunların yaşanmaması için grip aşısında yapılan hatalar Covid-19 aşılarında yapılmamalı ve bu aşı tanımları çok daha planlı ve programlı şekilde yapılmalı” diye konuştu.

FARKLI İLÇELERDE 5 ECZANE GEZDİM

İzmir’de 15 gündür aşı aradığını söyleyen Mahmut Güven, “E-Nabız uygulaması üzerinden bana aşı tanımlanmış daha sonra mesaj geldi. 15 gün içinde farklı ilçelerde 5 eczane gezdim ama hiçbirinde aşı bulamadım. Bir eczane 2 aydır aşının depoda olmadığını, diğer bir eczane ise bazen geldiğini ara sıra uğramamı söyledi. Bir belirsizlik var anladığım kadarıyla. 

"AYLAR SONRA SIRA GELİNCE..."

Covid-19 aşısından zaten umudum yok, bari grip aşısı olayım dedim o da olmadı” dedi. Şeker ve kalp hastası olduğunu söyleyen Cihan Enol, “Aylardır bana grip aşısı tanımlanmamıştı. Ocak ayında ‘Grip aşınızı aile hekiminize yazdırabilirsiniz’ diye bir mesaj aldım. Aylar sonra sıra gelince aslında sevindim. Direkt aile hekimine gidip reçete yazdırdım ama eczaneye gittim orada da depolarda aşı yok dediler. Bu durumla ilgili 184’ü aradım ama sonuç yok” ifadelerini kullandı.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar