Gümüşhane'de vatandaşlar mahsur kalan ayıyı kurtardı!

Gümüşhane'de vatandaşlar mahsur kalan ayıyı kurtardı!
Gümüşhane'de düştüğü 2,5 metre derinliğindeki sulama havuzunda mahsur kalan ayının yardımına iyi insanlar koştu. Duvara dayanan ağacı merdiven gibi kullanan ayı, özgürlüğüne kavuştu.

Vatandaşlar mahsur kalan ayıyı kurtardı!

DHA'nın haberine göre, Torul ilçesi Harmancık köyü mevkisinde, zemini kısmen balçıkla kaplı 2,5 metre derinliğindeki sulama havuzunda mahsur kalan bozayıyı fark edenler, ihbarda bulundu.

İhbar üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, havuzdan çıkmaya çalışan; ancak başarılı olamayan ayıyı kurtarmak için çalışma başlattı. 

Ekipler yine güvenli mesafe belirleyerek, havuzun duvarına ayının çıkabilmesi için bir direk dayadı. Ancak ayı direk havuza düştü. Bu kez orman içinde devrik bulunan büyük ağaç dalı halatla çekilerek havuza indirildi. Ayı, bir ucu havuzun içinde bir ucu duvarın üstünde olan ağacı merdiven gibi kullanarak kendisini kurtardı.

Ekiplerin uzun uğraşları sonucu kurtarılan ayı, doğal yaşam alanına giderken, kurtarma operasyonu kamera ile görüntülendi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar