Vatandaşın yüzünü güldürecek tekliflere AKP-MHP engeli

Vatandaşın yüzünü güldürecek tekliflere AKP-MHP engeli
2020 yılı bütçesi Meclis’te kabul edildi. Ancak EYT’den 3600 ek göstergeye, elektrik faturalarında indirime kadar, vatandaşı sevindirecek düzenleme önerileri AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) meclisindeki AKP'li üyeler, önceki gün suya zam teklifini reddetmişti. Zamma karşı olduklarını söylemişlerdi. Ancak aynı AKP'nin milletvekilleri TBMM'de vatandaşın yüzünü güldürecek kanun teklifleri için de ret oyu verdi.

6 VEKİLDEN 7 ÖNERİ AKP-MHP OYLARIYLA RET

Sözcü gazetesinden Başak Kaya'nın haberine göre, bütçe görüşmeleri TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda tamamlandı. Bütçenin son günü CHP'li 6 Komisyon üyesi Abdüllatif Şener, Süleyman Girgin, Bülent Kuşoğlu, Cavit Arı, Kamil Okyay Sındır ve Emine Gülizar Emecan, 7 önemli konuda vatandaşların hayatını kolaylaştıracak önergeler verdi. Ancak bu önergelerin tümü AKP-MHP oylarıyla reddedildi. Reddedilen önergeler şöyle:

– Kamuda asgari ücretle çalışanlar, vergiden muaf olsun.

– Sağlık çalışanları, öğretmenler, din görevlileri ve Emniyet mensupları ile şehit aileleri ve gazilerin ek göstergeleri, yüzde 20 arttırılsın.

– Çiftçilerin tarımsal üretimde kullandıkları mallar ÖTV ve KDV'den muaf tutulsun.

– Elektrik faturalarından, TRT payı, sayaç okuma, kayıp kaçak gideri gibi hiçbir ad altında ücret alınmasın.

– Elektrik ve doğalgaz bedeli, abonelerin gelir düzeyi dikkate alınarak indirimli olarak uygulansın. Engellilere de indirim yapılsın.

– Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), yani prim ödeme gün sayısını dolduran ancak yaş haddine takılanlar için emeklilik hakkı tanınsın.

– Cami, kilise, sinagog ve cemevleri gibi tüm ibadethanelerin tadilat masrafları ve bina giderlerini (elektrik-su-ısınma) Diyanet karşılasın.

ARAÇ ALIMINA KABUL

İktidar bu önergeleri reddederken AKP'li milletvekillerinin verdiği bir önerge kabul edildi ve Ticaret Bakanlığı'na bir otobüs, beş minibüs dahil toplam 110 araç alınması benimsendi. Bu araçlar gümrük kanunu gereği tasfiye edilecekler arasından karşılanacak ve bakanlığın bölge müdürlükleri tarafından kullanılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar