Vatandaşa yasakladı! Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kendisine kıyak yaptı

Vatandaşa yasakladı! Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kendisine kıyak yaptı
Serik Belediyesi'nde toplantıda CHP’li Belediye Meclis üyesi Mehmet Ali Karacan, , bakanlığın yurttaşların “ticaretini engellerken”, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un “kendi otelinin çevresini turizm tahsis alanı ilan ettiğini” söyledi.

Antalya Serik Belediye Meclisi toplantısında "Kadiriye ve Belek halk plajlarında özel mülkü olan yurttaşların ticaret yapmasının yasaklandığı" iddia edildi.CHP’li Belediye Meclis üyesi Mehmet Ali Karacan, belediye meclis toplantısında yaptığı konuşmada, bakanlığın yurttaşların “ticaretini engellerken”, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un “kendi otelinin çevresini turizm tahsis alanı ilan ettiğini” söyledi.

"TALİHSİZ BİR ZAMANDA ATANMIŞ BAKANIN..."

Karacan, “Maalesef ilçemiz çok talihsiz bir zamanda, atanmış bir turizm bakanının saçma sapan işleri ile uğraşmakta” diyerek şunları söyledi:

“Geçen yıl Serik halkının büyük mücadelesine rağmen kaybettiği sahillerimiz, sayın bakanı tatmin etmiş olmamalı ki bu yılda Belek ve Kadriye halkının sahip oldukları mülklerinde ticaret ve turizm yapmasını elinden almaya çalışıyor. Bir oy dahi almadan Turizm Bakanı olur iseniz, olacağı budur. Bizler 2017’ de bu sisteme karşı çıkarken bu günleri gören insanlarız.
Son yapılan imar planı ile maalesef kişilerin özel mülklerinde, ticaret ve turizm yapma hakkı elinden alınıyor. Örneğin yaşadığım yer Kadriye’ye bir yatırımcı 10 bin metrekare arsa içerisinde otel yapmak için çalışmalara başlıyor. Belediye imar bölümünden çapını alıyor, masraf ediyor projesini hazırlıyor ve şubat ayında yatırım. Sanayi Bakanlığı’ndan teşvik belgesi aldıktan sonra projelerini belediyemize teslim ediyor ve yeni çıkan revizyon imar planı ile ‘dur bakalım senin özel mülkiyetine yatırım izni vermiyorum diyorlar.

"ÇOK İLKEL ÇOCUKÇA BİR YAKLAŞIM"

Yazık, sadece yatırımcı açısından olaya bakmayalım. Onlarca kişinin iş hakkını elimden alıyorsunuz. Kapitalizm kan kokusu almış köpek balığı gibidir, uzun lafın kısası budur… Sen tahsis alanlarına, denize sıfır yerleri çevireceksin, devlet desteği ile mükemmel ötesi oteller yapacaksın. Kendi otellerinin yanı başında; tahsis yolu ile yeni TTA (turizm tahsis alanları) yaratacak fakat Kadriye ve Belek halkı kendi özel mülkiyetlerinde ticaret ve turizm yapamayacak, yok öyle bir şey olmaz, olmamalı, olmayacak. Aklıma şu gelmiyor değil, Turizm Bakanı aklınca sayın başkandan bir öç alma, ‘bakın ben sana bunları yaparım’ diye geçiriyor olabilir... Çok ilkel, çocukça bir yaklaşım...Demokrasiyi bilmiyor, anlamıyor. Hayatında belki de sınıf başkanı dahi olmamış, birilerinin lütfu ile Turizm Bakanı oluvermiş. Aklı sıra Serik ilçesine ceza veriyor.

"İŞ BİLMEZ İNSANLARIN ZARAR VERMESİNİ ENGELLEYİNİZ"

Burada herkes mutlaka itiraz edecek ve inanıyorum ki hukuk doğru kararı verecektir.Burada belediye başkanımızın Turizm Bakanı ile olan ilişkisini tahmin ettiğim için sayın başkanı değil fakat Cumhur İttifakının bütün paydaşlarını göreve davet ediyorum. AKP’nin sayın ilçe ve il başkanını, MHP’nin sayın ilçe ve ilçe başkanını göreve davet ediyorum. Bir an önce vekiller ile toplantı yaparak bu yarayı sarınız, iş bilmez insanların ilçemize daha fazla zarar vermesini engelleyiniz.”

NE OLMUŞTU?

Antalya Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un katıldığı toplantıda Kadriye ve Belek Beach Parklarıyla ilgili sorunu gündeme getirdiğini ve bakanların kendisine “İşletme sahiplerinden 500 bin lira alındı” dediğini açıklamıştı. Aputkan bakanları ‘önceki başkanın rüşvet aldığını bilmesine rağmen sessiz kalmakla’ suçlamış ve İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istemişti. (ANKA)

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar