Varank yerli aşının ikinci dozunu yaptırdı

Varank yerli aşının ikinci dozunu yaptırdı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, korona virüse karşı geliştirilen insan klinik denemelerinin Faz-1 aşamasındaki virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşısının ikinci dozunu yaptırdı.

TÜBİTAK platformu tarafından geliştirilen yerli Covid-19 aşısı için gönüllü olan Sanayi Bakanı Mustafa Varank ikinci doz aşısını yaptırdıktan sonra kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Şimdilerde gündemi meşgul eden aşı patenti konusuyla ilgili kendisine yöneltilen soruya yanıt veren Varank, "Bilim insanlık yararı için yapılır biz de böyle bir çalışma yapıyoruz sene sonundan önce aşı çalışmalarımızı bitirirsek bu konudaki bilgileri ve gerekenleri tüm dünya ile gönül rahatlığıyla paylaşırız" ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, "Salgının böylesine ağır ilerlediği bir dönemde patent tartışmalarının insanlıkla bağdaşmadığını düşünüyoruz" dedi.

KORONA VİRÜS İLACI

Tedavi amaçlı ilaç çalışmalarının da sürdüğünü söyleyen Varank, şu anda iki ilaç üzerinde çalışıldığını ve bu aşıların gerekli izinler geldikten sonra FAZ 2 düzeyinde başlayacağını ve korona virüs hastaları üzerinde deneneceğini söyledi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar