VAR sistemine 'itiraz hakkı' geliyor!

VAR sistemine 'itiraz hakkı' geliyor!
Uygulanmaya başlandığı günden tartışmalara neden olan VAR sistemine ilişkin çalışma yürüten İtalya Futbol Federasyonu, takımlara 'itiraz hakkı' getirilmesine yönelik önerisini FIFA'ya sundu.

VAR sistemine ilişkin çalışma yürüten İtalya Futbol Federasyonu, siteme büyük bir yenilik getirmek için kolları sıvadı.  Federasyon, VAR sisteminde takımlara "itiraz hakkı verilmesi" önerisini FIFA'ya sunduğunu ve testlerin Serie A'da yapılmasına hazır olduklarını açıkladı.

Onay verilirse, kulüpler VAR'a başvurulmayan pozisyonlarda itiraz ederek, hakemlerin pozisyonu tekrar incelemesini isteyebilecek. Federasyonun yaptığı açıklamada, bu yenilikle birlikte tartışmaların azalacağı kaydedildi.

Öte yandan Serie A takımlarının da bu kararı desteklediği ve FIFA'nın IFAB ile yapacağı görüşmeler sonrasında olumlu cevap vermesinin beklendiği belirtildi.

NBA'DE KULLANILIYOR

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) 'de, bu sezon başlayan uygulamayla, koçlara 1'er itiraz hakkı verildi. Hakemler hocaların itirazlarını ekrandan izliyor ve kararı açıklıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar