Van'da esnaflık yapan bir vatandaş hatalı basılan 100 lira için bakın kaç para istedi?

Van'da esnaflık yapan bir vatandaş hatalı basılan 100 lira için bakın kaç para istedi?
Van'ın Erciş ilçesinde esnaflık yapan Fatih Kılıç, hatalı basılan 100 TL'sini 100 bin TL'ye satışa çıkardı. Kılıç, hatalı basılan paranın satılması halinde, biriken borçlarını ödeyeceğini söyledi.

Hatalı basılan 100 lirayı satışa çıkardı...

Erciş ilçe merkezde giyim mağazası işleten 4 çocuk babası Fatih Kılıç, akşam dükkânı kapamadan önce hesapları düzenledi. Saydığı paralardan 100 TL'sinin sağ üst köşesinde bir sıfırın olmadığını fark etti. Bunun üzerine Kılıç, hatalı basılan 100 TL'yi 100 bin TL'ye satışa çıkardı. Kılıç, "8 yıldır giyim mağazası işletiyorum. Akşam dükkanın kasa hesaplarını düzenlerken saydığım paralardan 100 TL'nin sağ üst köşesinde bir sıfırın olmadığını fark ettim.

'ARKADAŞIM 15 BİN TL TEKLİF ETTİ'

Paranın sahte olup olmadığını öğrenmek için bir gün sonra bankaya gittim. Bana, paranın sahte olmadığını ve değiştirmek istersem, değiştirebileceklerini söylediler. Ben kabul etmedim. Sosyal medyadan, haberlerden değerinin çok fazla olduğunu biliyordum. Bir arkadaşım, hatalı basılan 100 TL'yi kendisine vermem halinde 15 bin TL kendisine verebileceğini söyleyince, bunu da kabul etmedim. Basım hatası bu parayı 1000 katına, yani 100 bin TL’ye satışa çıkardım. Koleksiyoncuların bu parayı verebileceklerini düşünüyorum. Eğer alıcı olursa, hatalı basım parayı satıp, biriken borçlarımın bir kısmını kapatmayı düşünüyorum" dedi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar