Vaka sayılarındaki patlamanın ardından uzaktan eğitimde flaş gelişme

Vaka sayılarındaki patlamanın ardından uzaktan eğitimde flaş gelişme
Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Türkiye Risk Haritası’na göre okullarda uzaktan eğitim kararları il bazında alınıyor. Son günlerde artan vakalar nedeniyle çok yüksek riskli (kırmızı) grupta yer alan illerden yüz yüze eğitime ara verildiğine dair haberler geliyor. İşte detaylar...

Ankara, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Eskişehir, Çorum ve Malatya’da, Valilikler uzaktan eğitim kararı aldı. Bu illerde okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada iki gün eğitim verilecek.

Ortaokul 5, 6, 7. sınıflar ile lise hazırlık 9, 10 ve 11. sınıflarda ise ikinci bir karara kadar tam zamanlı uzaktan eğitim yapılacak. Ancak alınan genel karar çerçevesinde çok yüksek riskli iller dahil, liselere giriş sınavına katılacak olan 8. sınıflarda haftada 12-22 saat, üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıflarda ise haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime devam edilecek.

İSTANBUL İÇİN KARAR BEKLENİYOR 

Ayrıca 8 ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen kurslar, cumartesi ve pazar da dahil olmak üzere yüz yüze olabilecek. Artan vakalar nedeniyle İstanbul için de uzaktan eğitimin gündeme gelmesi bekleniyor. 

OKUL BAZLI KAPATMA KARARI

İllerde alınan genel kararların yanı sıra bir okulda öğretmen veya öğrencilerde vaka çıkması durumunda okul bazlı kapatmalar da yapılıyor. Örneğin İzmir, Diyarbakır, Zonguldak, Sakarya, Bitlis gibi birçok ilde kapatılan okullar var.

Eğitim-Sen’in paylaştığı bilgilere göre 15 Şubat - 4 Nisan tarihleri arasında korona virüs nedeniyle vefat eden eğitimcilerin sayısı 16’ya ulaştı. 29 Mart-4 Nisan haftasında bin 178 öğretmen, bin 455 öğrenci, 136 personel pozitif ve temaslı kategorisinde yer alırken, vaka görülen farklı illerde 66 okulda uzaktan eğitime geçildi.

YALOVA 

Yalova İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Muammer Erol başkanlığında ‘Koronavirüs Tedbirleri kapsamında Eğitim Uygulamaları’ gündemi ile toplandı. Toplantının ardından yapılan açıklamada 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıflarda yarından itibaren tam zamanlı uzaktan eğitime geçileceği belirtildi.

ANKARA 

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığında olağanüstü toplanarak bazı kararlar aldığı belirtildi.

Açıklamada, 1 Mart 2021'de toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar ile kontrollü normalleşme dönemi olarak adlandırılan, illerin belirlenmiş kriterler doğrultusunda düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak 4 gruba ayrıldığı ve il bazlı tedbirlerin de bu risk gruplarına göre belirlendiği bir sürece girildiği hatırlatıldı.

Ankara'da salgının seyrine işaret edilen açıklamada, vaka sayılarında yaşanan değişiklikler, hastane genel ve yoğun bakım doluluk oranları ile uygulamaya konulan tedbirlerin salgınla mücadeledeki etkililiği gibi hususlar çerçevesinde sürekli olarak gözlendiği ve değerlendirmeler yapılarak tedbirler alındığı anlatıldı.

Açıklamada, "Gelinen aşamada ilimizde özellikle son bir hafta içerisinde ve genç nüfustaki Kovid-19 vaka sayılarındaki yükseliş, eğitim ve öğretimde bir takım ek tedbirler alınmasını gerekli kılmıştır." ifadesine yer verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar