Uzun süredir düşüş seyrinde devam ediyordu! Dolar aniden uçuşa geçti

Uzun süredir düşüş seyrinde devam ediyordu! Dolar aniden uçuşa geçti
Dolar/TL, uzun süredir düşüş seyrinde devam ederken, dün akşam saatlerine aniden yükselişe geçti. Bugüne ise yükselişi devam ettirerek başlayan dolar, 8,37 seviyesinden işlem görüyor.

Dün akşam saatlerinde yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,9 artışla 8,3531 seviyesinden tamamladı. Dolar/TL, yeni güne de artışla başlamasının ardından saat 09.20 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 8,3710 seviyesinde işlem görüyor.

EURO VE STERLİN NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro/TL 9,1662'den, sterlin/TL ise 11,5350'den satılıyor. Dolar endeksi, dün yüzde 0,4 artışla yaklaşık bir haftanın en yüksek seviyesi olan 92,5'ten kapanmasının ardından bugün Asya piyasalarında 92,6'ya çıktı. Euro/dolar paritesi ise yüzde 0,1 azalışla 1,1830'a geriledi.

GÖZLER ABD VE AVRUPA MERKEZ BANKASI'NDA

Analistler, enflasyondaki yükselişe karşın zayıf istihdam piyasası ve yeni tip korona virüs (Kovid-19) varyantlarının ekonomik toparlanmaya zarar vereceğine ilişkin endişelerin, yatırımcıları temkinli pozisyon almaya yönlendirdiğini söyledi. Özellikle para politikalarına ilişkin belirsizliklerin küresel bazda dolar talebine neden olduğunu aktaran analistler, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin de dün yüzde 1,3830 ile yaklaşık 2 ayın zirvesini gördüğünü belirtti. Bugün ABD Merkez Bankası'nın Bej Kitap Raporu'nun takip edileceğini bildiren analistler, yarınki Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarının bekleneceğini aktardı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar