Uzman isimden korkutan açıklama: Konut fiyatları tepe taklak olabilir

Uzman isimden korkutan açıklama: Konut fiyatları tepe taklak olabilir
Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, vatandaşlık edinebilmek için yabancıların satın alması gereken gayrimenkul bedelinin 400 bin dolara yükseltilmesinin etkisiyle konut fiyatlarının ‘tepe taklak’ olabileceğini ifade etti.

KORKUTAN AÇIKLAMA: KONUT FİYATLARI TEPE TAKLAK OLABİLİR

Türkiye’de iktidarın politikaları nedeniyle enflasyon ve hayat pahalılığının önü alınamıyor. Merkez Bankası (MB) tarafından yayımlanan konut fiyat endeksine göre martta konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 110 oldu.

Bu krize karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu yeni konut kredisi çözüm bir yana fiyatları daha da arttırmıştı. Yani bu ‘büyük müjde’ de boşa çıkmıştı. Artışla ilgili dört bakanlığın yaptığı toplantı sonrasıysa henüz somut bir adım atılmış değil.

Bloomberg HT’ye konuşan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, konut fiyatlarıyla ilgili olarak ”Bugün ev fiyatları çığırından çıkmış durumda. Böyle olunca da kamu otoritesi devreye girer diyorum. 1 milyon Suriyelinin ülkesine dönmesi demek yaklaşık 200-250 bin konutun boşa çıkması demek, ayrıca yabancılara konut satışında vatandaşlık edinebilme sınırı 250 bin dolardan 400 bin dolara çekiliyor. Bu sebeple, fiyatlar tepe taklak olabilir. Şu anda dalgalı bir seyir var” dedi.

Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli’yse Türkiye’de kamunun sahip olduğu konut olmadığını belirterek ”Almanya ve Fransa’da birçok belediye ve kuruluşun konutları var. Onların ellerinde bu konutlar olduğu için piyasayı kontrol etmeye sahipler” dedi.

Günümüzde arzın önündeki en büyük sorunun büyükşehirlerde arsa olmamasına bağlayan Dereli, alım ve satımların özellikle son üç aydır durduğunu belirterek, “Konut fiyatlarının aşağı gelmesi olasılığı var” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar