Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Uzayın bizimle testi

Sayın Sanayi Bakanı Varank "Uzaya gidecek Türk vatandaşını testlerden geçireceğiz" açıklamasını yapmış.

Ben "Yetti be bu zamlar, uzaya gitsek de kurtulsak" diye düşünen vatandaşıma minnak bir katkı olsun diye test sorularını paylaşıyorum. Sizden ricam, lütfen bu soruları benden duyduğunuzu söylemeyin.

Buyurun sorulara…

Öncelikle fiziki dayanıklılık testi yapılacak.

Bu testin 4 aşaması var, uzay da 4 harfli ya…

İlk aşamada kişiye "Uzayda hayat şartları ağır, sen bu şartları kaldırabilecek güçte misin?" sorusu sorulacak ve verdiği cevabın ne kadar gerçekçi olduğu anlaşılsın diye Dünya''ya çarptığında bir şehri yok edecek büyüklükteki gök taşını kaldırması istenecek.

İkinci aşamada "Uzay boşluğunda giderken hoşuna giden bir uzaylı dişisi gördüğünde ağzını olabildiğince açıp cama mı yapıştıracaksın ilgisini çekmek için yoksa cama elinle pata küte vurup duymasını mı bekleyeceksin?" diye sorulacak ve ağzını ne kadar açabildiği test edilecek. Ağzını mağara gibi açanların şansı daha yüksek olabilir. Cama vururken de tempolu bir şekilde vuranların avantajlı olacağını ufak bir tüyo olarak sizinle paylaşayım.

Üçüncü aşamada kişiye "Uzayda ilerlerken ışıkları sürekli olarak yanan yıldızlara tek tek uğrayıp -Bedava mı geliyor size elektrik? Siz yakıyonuz, parasını biz ödüyoz- diyerek uzay aracından dışarı çıkmaya çalışacak mısınız?" diye sorulacak ve uzay aracından dışarı çıkışı sürecini canlandırması istenecek. Eğer o hırs ve kızgınlıkla emniyet kemerini sökmeden aracı terk etmeye kalkarsa, ''Yol ve yolcu güvenliğini tehlikeye atma potansiyeli'' taşıdığından elenecek.

Son aşamada ise kişiye "Aracı şu yıldızın yanına park edek de biraz dinlenek. Sen de biz uyanana kadar, yaklaşık 17 saat kadar uyanık kal da nöbet tut, korsan uzaylılar gelip tekerlerimizi çalmasın" diyen arkadaşına nasıl cevap vereceğine bakılacak. Kişi eğer "O kadar saat ne nöbeti, hem de tek başıma? Askerde alt devre miyim ben?" modunda cevap verirse ''Uykusuzluğa dayanıklı değil'' diyerek elenecek.

Bu 4 aşamayı geçen yurdum insanına birkaç tane de sosyal soru sorulacak.

"İndiğiniz gezegendeki kaldırabileceğiniz büyüklükteki taşlardan ''Seni seviyorum aşkım'' yazısını yazacak mısınız?"

"Başka bir millete ait uzay aracı sizin yanınızdan geçerken bangır bangır Erik Dalı çalarsa, elinizdeki işi bırakıp oynamaya başlayacak mısınız?"

"Arkadaşlarınıza ''Bugün en sevdiğim dizi vardı, acaba Muittin ile Ayrünissa barıştı?'' diye soracak ve ''Orhan baba doğru ama eksik söylemiş aga, Batsın bu uzay!''" diye serzenişte bulunacak mısınız?

Yazımı bitirmeden size bir tüyo daha vereyim, sosyal testten geçmek için bu sorulara Evet cevabını vermelisiniz.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları