Uzayı ve bilimi okul koridorunda öğreniyorlar

Uzayı ve bilimi okul koridorunda öğreniyorlar
Edirne'deki Atatürk Ortaokulu’nda, öğrencilere uzayı ve bilimi sevdirmek amacıyla, okulun bir koridoru uzayla ilgili bilgilerle donatıldı. Koridora ‘Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Bilim Evreni’ adı verildi.

Edirne'deki Atatürk Ortaokulu’nda oluşturulan, üzerinde önemli yerli ve yabancı bilim insanlarının öz geçmişleri ile uzayla ilgili bilgilerin yer aldığı koridorla, öğrencilerin bilime olan ilgisinin arttırılması amaçlanıyor. Harbiye 1991'liler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile okulun mezunlarından şehit Efkan Yıldırım'ın ailesi Necdet ve Fatma Yıldırım'ın katkılarıyla, okulda bilim koridoru düzenlendi. Uzay galaksisi fonuyla hazırlanan koridorda Albert Einstein, Cahit Arf, Prof. Dr. Aziz Sancar, Oktay Sinanoğlu ve Dr. Canan Dağdeviren'in de aralarında yer aldığı yerli, yabancı bilim insanlarının öz geçmişi, tablolarla anlatıldı.

‘Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Bilim Evreni’ adı verilen koridorunun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Şehidin annesi Fatma Yıldırım, oğlunun adının, mezun olduğu okulda yaşayacağını belirterek, "Çok duygulandık çok teşekkür ederiz. Oğlum sanata ve bilime ilgi duyardı. Okuduğu okuldaki öğrenciler, bu bilgileri öğrenecek" dedi. Şehidin babası Necdet Yıldırım da duygulandığını söyledi. Baba Yıldırım, çalışmaya katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Okulun öğrencileri açılışın ardından bilim evreni koridorunu gezdi. Atatürk Ortaokulu öğrencisi Neril Tuna, uzay bilimine ilgi duyduğunu belirterek, "Küçüklüğümden bu yana astronot olmayı hayal ediyorum. Bununla ilgili araştırmalar yapıyorum. Okulumuzda uzay ve bilim koridoru açılmasına çok sevindim" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar