Uygur Türkü anneler yürüyüşlerini tamamladı! Bu nasıl bir dünya... 

Uygur Türkü anneler yürüyüşlerini tamamladı! Bu nasıl bir dünya... 
Çin Halk Cumhuriyeti'nin çocuklarını alıkoyduğunu söyleyen Uygur Türkü anneler, seslerini duyurmak için İstanbul'dan başlattıkları yürüyüşlerini 19 gün sonra Ankara’ya ulaşarak bitirdiler. Ulus Meydanı'nda Atatürk anıtı önünde konuşan bir anne, "En küçük çocuğum 8 aylık. Kendi doğurduğum çocuğu ben tanımıyorum. Bu nasıl bir dünya" derken gözyaşlarını tutamadı.

Çocukları ve ailelerinden 2016 yılından beri haber alamadıklarını söyleyen Uygur Türkü 6 kadının, İstanbul'dan Ankara'ya yaptıkları 19 günlük yürüyüş bugün tamamlandı. Ulus Meydanı'nda açıklama yapan 6 kadın, aylardır sesini dahi duyamadıkları çocuklarına ve ailelerine kavuşmak istediklerini belirterek, "Biz sadece çocuklarımızın sesini duyabilmek istiyoruz" dediler.

Bir anne, "Gidebildiğimiz her yere gittik. Hala bir sonuç yok. Biz sadece çocuklarımızın seslerini duyabilmek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İstanbul'dan Ankara'ya yürüyerek geldik. Bizim, çocuklarımızın hakkını kim koruyacak? Suçsuz, masum çocuklarımızın sadece sesini duyabilmek için iki senedir mücadele ediyoruz" dedi.

Beş çocuğunun Doğu Türkistan'da kaldığını söyleyen bir diğer anne ise, "En küçük çocuğum 8 aylık. Kendi doğurduğum çocuğu ben tanımıyorum. Bu nasıl bir dünya!" diyerek ağlamaya başladı. 

İŞTE O ANLAR: 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar