İrem Altuğ: Ünümü hayvanlar için kullanacağım

İrem Altuğ: Ünümü hayvanlar için kullanacağım
Hayvan sevgisiyle tanınan oyuncular arasında olan oyuncu İrem Altuğ, salgın döneminde Bir Pati Çetesi Derneği'ni kurdu. "Tanınırlığımı hayvanlar için kullanacağım" diyen Altuğ hayata geçirdiği projeleri ve oyunculuk kariyerine dair bilinmeyenleri anlattı.

"Ünümü hayvanlar için kullanacağım"

"SALGINDA ZOR DURUMDA KALDILAR"

Çocukluğumdan beri hayvansever bir insan olarak büyütüldüm. Hayvanları sahiplenmek, yuva bulmak hep yaptığım şeylerdi. Bunları yaparken keyif alarak ve iyi hissederek yapıyordum. Arkadaş çevremde çok fazla hayvansever var. Onlar sahada çalışıyor, ben onlara ve bazı derneklere destek veriyordum. Salgın bizim adımıza bir şeyleri hızlandırdı. Kısıtlamalarla birlikte birçok hayvan zor durumda kaldı. Bizler tedavileri üstlendik, evlerimize aldık, besledik. Bakımevlerinden hayvanları çıkartarak sahiplendirdik. 'Madem bu kadar uğraşıyoruz bunu neden bir dernek çatısı altında yapmayalım' dedik ve böyle bir yola girdik. İyi mi kötü bunu zamanla göreceğiz. Çok büyük bir sorumluluk hakkıyla yapmak istiyorum. Beş kişiyiz bu derneği kuran. Bir sürü prosedürden geçtikten sonra Bir Pati Çetesi Derneği'ni 18 Aralık 2020'de kurmuş olduk.

"TANINIRLIĞIMI HAYVANLAR İÇİN KULLANACAĞIM"
 

Derneğin amacım ve hedefler neler?

Hayvanlar için çok güzel dernekler var. 'Bana neden kuruyorsun' var olanlara destek ver diyen çok kişi oldu. Zaten desteğimi veriyorum ancak kendi adımın geçtiği için bütün tanınırlığımı dernek adına kullanmak istiyorum. Kalıplaşmışın da dışında kendi bakış açımla bir oluşumu yaratmak istedim. Hayvan sevgisini öğretilebilir olduğuna inanıyorum, insanları eğitmemiz gerekiyor. Önderlik yapmamız ve duyarlılığı artırmamız gerekiyor.

"İNSANLARDA GÜVENSİZLİK VAR"

Birçok insanla Pati Sohbetleri de yapıyorsunuz, gösteri dünyasının içinde en çok kimlerle bu işte birlikte çalışıyorsunuz?

Biraz deneme yanılma yoluyla, kervanı yolda düzmek diyorum ben buna. Güvenirlik benim için çok önemli. İnsanlarda maalesef güvensizlik de var. Biz bağış toplayarak hayvanlara destek oluyoruz. Bize gelenleri doğru yerlere gittiği insanlara göstermeliyiz. Pati Çetesi Sohbetleri ve Pati Masası da bunun için var. Masa biraz daha uzmanlık alanı gerektiren aktif çalışmaları ve bilgisi bulunan insanları çağırdığımız bir platform. Sohbetleri de eğlenceli bir hale getirmek adına yapıyoruz. Dört senedir Çukur projesinin içindeyim çok güzel rol arkadaşlarım var. Hepsi çok başarılı oyuncular, gönülleri de yaptıkları iş kadar güzel. Hepsinin neredeyse kedisi, köpeği var. Sete başladığımız günden bugüne İlayda, Ece, Kubilay kedi; Aras ve Rıza köpek sahiplendi. Perihan ablanın köpeği vefat etti, sonra yenisini sahiplendi. Benim de üç kedim bir köpeğim oldu. O zamanlar dernek yoktu sahiplenme konusunda destek veremedim ancak sohbetlerde birbirimizi etkiledik.

"SİNEMA DİYE BİR ŞEY KALMADI"

Çukur sonrası bundan sonraki süreçte kariyerinizin hangi yolda ilerlemesini istersiniz, neler yapacaksınız?

Yazmayı çok seviyorum, birikmiş senaryolarım var. Biraz kendi projelerimle dijital mecralara gidebilirim. Birkaç ay içinde kitabım çıkacak. Kendi hayatıma dair yurt dışında zor geçmiş bir dönemi anlatan biraz gerçek çok az kurgusu olan 20 sene sonra yüzleştim insanların da beni daha iyi tanıyacakları bir kitap olacak. Kitabı daha sonra ikinci versiyonu da gelecek. Oyunculuk hayatımın merkezinde umarım Çukur gibi güzel projeler gelir. Gönlümde yatan bir sinema da var. Bu alanda eğitimler aldım, oldu da ama keşke daha fazlaları olsa. Şu dönemde sinema diye bir şey kalmadı, umarım ileride olur. Oyunculuk anlamında sinemanın manevi bir doygunluğu da oluyor.

77uuu.jpg

Kaynak: NTV

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar