Ünlü yazardan Erdoğan'a şok eleştiri: El öpmek isteyen...

Ünlü yazardan Erdoğan'a şok eleştiri: El öpmek isteyen...
Karar gazetesi yazarı Taha Akyol bugünkü köşe yazısında Kamu Etik Kurulu'na atanan isimler üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren bir yazı kaleme aldı. 

Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, Kamu Etik Kurulu'na tarafsızlığına inanılacak isimler atanması gerektiğini ancak atanan isimlerin 3 eski AKP milletvekili, bir eski AKP belediye başkanı, AKP milletvekili adayı ve iki Cumhurbaşkanı Başdanışmanı atandığını dile getirdi.

Akyol'un yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Kamu Görevlileri Etik Kurulu’na Cumhurbaşkanı tarafından atamalar yapıldı. Bu bir ‘etik’ kurulu olduğuna göre, atanan üyelerin kamu oyunca tarafsızlığına inanılacak isimler olması gerekmez mi?

Öyle olmadı, tam aksine… Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uygun atamalar yapıldı. Yani Partisinin genel başkanı olan Cumhurbaşkanı, partisine ve şahsına siyasi sadakat göstermiş, siyasi taraf olmuş isimleri atadı.

El öpmek isteyen bir profesör, üç eski AK Parti milletvekili, bir eski AK Parti Belediye Başkanı, bir AK Partili milletvekili adayı, iki Cumhurbaşkanı Başdanışmanı…
Ve kamuoyunun yakından tanıdığı bir eski Danıştay Başkanı, evet, Zerrin Güngör…

Kurul, kamu görevlilerini “etik değerler” açısından denetleyecekse niye hepsi belli siyasi davranıştaki isimler?"

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar