Ünlü yazar Sedat Peker'in kulağını çekti: Dengesini kaybedip baltayı taşa vurdu

Ünlü yazar Sedat Peker'in kulağını çekti: Dengesini kaybedip baltayı taşa vurdu
Derin olayların amansız takipçisi gazeteci yazar Fehmi Koru, ifşaatlarıyla gündemi sarsan Sedat Peker'in paylaştığı mesajları eleştirip, "Son açıklamasıyla, uzun süredir sağlık sorunlarıyla boğuşan o siyasetçiyi ve sevenlerini rahatsız edecek ifadeler kullanmakta. Baltayı taşa vurma durumu" dedi.

Usta gazeteci yazar Fehmi Koru, sosyal medşa hesabından paylaştığı yazıda şu tespitlerde bulundu: "Kolumdaki bir ağrı sebebiyle kendimi gösterdiğim doktorun "Uyku yapabilir" uyarısıyla yazdığı ilaç gerçekten de bir-iki gün gece uyuma saatlerimi uzattı; yazılarımın her zamankinden daha geç okurlara ulaşmasının sebebi o ilaçtır. İlacın dozu da arttığı halde son günlerde yeniden eski rutine dönmemin sebebini ise bilmiyorum. Döndüm ama. İnsan vücudu ve onu kullanan beyin gerçekten muhteşem. Yatmadan hemen önce dikkatim Sedat Peker'in son mesajlarına çekildi. 

VÜCUT-BEYİN ARASINDAKİ DENGE SORUNU

Külliye'de ve AK Parti'de görevli birine yönelik ifşaatlarını bir ileri merhaleye taşımış, adamı resmen pazarlamacılıkla suçluyor. Kadın pazarlamacılığıyla. Ben 'kadın pazarlamacısı' diyorum, ama o bunu Türkçemizdeki esas karşılığı sözcükle ifade ediyor. Suçlanan kişi vaktiyle siyasi hayatımızda çok etkili bir sol siyasetçiye yakınmış; videolarıyla ve mesajlarıyla ülkeyi temizleme iddiasının sahibi, son açıklamasıyla, uzun süredir sağlık sorunlarıyla boğuşan o siyasetçiyi ve sevenlerini rahatsız edecek ifadeler kullanmakta. Baltayı taşa vurma durumu. Ya da bu tür vakalarda sıkça rastlanan, gördüğü müthiş ilginin etkisiyle vücut-beyin arasındaki ilişkinin insanı düşürdüğü denge sorunu. Etrafta aynı sorundan muzdarip pek çok insan var, Sedat Peker de onlar arasına katılmış oldu.

MUHALEFET NEREDE, GAZETECİLİK NEREDE? 

İddia ve ithamlarına şimdiye kadar suskun kalan muhatapların bekledikleri de bu olmalı. Nasıl olsa güvenilirliğini sarsacak bir hatayı kendisi yapar diye beklemiş olabilirler. Hata yaptı işte. Bakalım hatasında ısrar mı edecek, yoksa onu telafi edebilecek bir zeka kıvraklığı gösterebilecek mi? "Devlet nerede?" yerine, muhalefet nerede, gazetecilik nerede? Muhalefetin, bu arada eli kalem tutan muhaliflerin üzerinde düşünmeleri için bu durum bir fırsat. Sedat Peker kendisinin birebir tanığı olduğu pek az ayrıntı anlattı; videolarında ve mesajlarında gündeme taşıdığı konuların büyük çoğunluğu, aslında muhalif partililer ile dikkatli gazetecilerin bildiği, bilmeseler bile kolayca elde edebilecekleri bilgiler…
 
UMARIM, YAPTIĞI HATAYI TELAFİ ETMEYE...

O iddiaları siyasetin diliyle ifade etmek muhalif siyasetçilerin görevidir. Muhalif kalem ve ağızlara düşen ise, ülkede olup biten yanlışları araştırıp dört başı mamur bir biçimde kamuoyuyla paylaşmaktır. Muhalefet partilerine düşen görev bu. Gazetecilik de bunun için var. İktidara muhalefeti, kendisine ters davrananlarla hesaplaşmak için cihat bayrağı açmış bir kişiye bırakmak doğru değildi. Umarım, yaptığı hatayı telafi etmeye yarayacak daha önemli -kendisinin şahsen tanığı olduğu- ifşaatlarla yoluna devam eder Sedat Peker. Yine umarım, 'muhalif' bilinenler kendi görevlerini hatırlayıp ellerinden gelenin en iyisini yapmanın yollarını bulurlar.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar