Ünlü Yatırımcı Mark Mobius: Dipten satın alma stratejisi işe yaramayacak

Ünlü Yatırımcı Mark Mobius: Dipten satın alma stratejisi işe yaramayacak
Son haftalarda büyük düşüş görülen kripto piyasasına ilişkin kritik bir yorum geldi. Ünlü yatırımcı ve Mobius Capital Partners’ın kurucu ortağı Mark Mobius, önde gelen kripto varlığı Bitcoin’i (BTC), hala yıkıcı kayıpların beklediğine dair bir uyarıda bulunarak, dipten alma yönteminin de işe yaramayacağını söyledi.

FLAŞ BITCOIN YORUMU: DİPTEN ALMA STRATEJİSİ...

Kripto para sahipleri ve Bitcoin takipçileri son günlerde yaşanan büyük düşüş sonrasında ne yapacağını düşünürken, Financial News London ile röportaj yapan ünlü yatırımcı Mobius, “dipten satın almaya” karşı uyarıda bulundu ve piyasa değerine göre en büyük dijital varlığı 10.000 dolara kadar indirecek bir erimenin ufukta olduğunu söyledi.

Mobius, “dipten satın al” stratejisinin geçmişte trader’lar için işe yaramış olabileceğini, ancak bu sefer bunun iyi bir fikir olmadığını dile getirdi. Bununla birlikte, Bitcoin bir kez daha 10.000 dolara düşmeden önce 20.000 dolara gerilediğinde hafif bir yükseliş olabileceğini ekledi.

''''SONRAKİ HEDEF 10 BİN DOLAR''''

“(Dipten satın almak) Bu sefer Bitcoin 20.000 dolara ulaşana kadar işe yaramayacak, oradan bir sıçrama olabilir, ancak daha sonra bir sonraki hedef 10.000 dolar olacak.” 

Stablecoin ihraççısı ve Ethereum rakibi Terra’nın (LUNA) yol açtığı son kripto piyasası çöküşüyle birlikte, Bitcoin fiyatı yedi günün en yüksek seviyesi olan 36.242 dolardan 26.910 dolara kadar geriledi.

Daha önce Mobius, trader’ları kripto varlıklarının “yatırım” olmadığı veya enflasyona karşı iyi korunma araçları olmadığı konusunda uyarmıştı, bunun yerine fiat para biriminin devalüasyonuna karşı bir araç olarak hisse senetlerini tercih etmişti. 

ABD tarafından gidilen para arzındaki artışı hatırlatan Mobius, sözlerini şu şekilde tamamladı:

Hisse senetleri kesinlikle cevap çünkü para birimlerinin devalüasyonu ortadan kalkmayacak, bu da enflasyonun yüksek oranda devam edeceği anlamına geliyor. Unutmayın, ABD para arzı %30’un üzerinde arttı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar