Ünlü ekonomistlerden faiz kararı sonrası sıcak yorumlar

Ünlü ekonomistlerden faiz kararı sonrası sıcak yorumlar
Merkez Bankası 6. ayda da faiz kararında bir değişikliğe gitmeyerek politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit bıraktı. Merkez'in kararı üzerine sosyal medyadan paylaşım yapan ünlü ekonomistler, dolar ve ekonomide yaşanacakları değerlendirdi.

ÜNLÜ EKONOMİSTLERDEN FAİZ KARARINA İLK YORUM! DOLAR ŞİMDİ NE OLACAK?

Bugün toplanan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), bankalardaki mevduat faizini de doğrudan etkileyen politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit bıraktı.

Saat 14.00''de açıklanan karar sonrasında kişisel sosyal medya hesaplarından mesaj yayımlayan ekonomistler, söz konusu karar hakkında ilk değerlendirmelerini paylaştı.

Selçuk Geçer: Başka ne yapacaktı

Faiz kararı üzerine bir mesaj paylaşan Selçuk Geçer, ''''Merkez faizi sabit tuttu BAŞKA NE YAPACAKTI Kİ'''' dedi

Mahfi Eğilmez: İstikrarsızlık istikrar

Açıklanan kararın ardından Twitter hesabı üzerinden bir kısa bir açıklama yapan ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, ''''Merkez Bankası istikrarsızlıkta istikrar var diyerek faizi yerinde bıraktı'''' açıklaması yaptı.

Alaattin Aktaş: Karar siyasilerden

Dünya yazarı Alaattin Aktaş ise şu yorumu yaptı:

Açıklama TCMB''den, karar tabii ki siyasilerden! Faiz %14''te tutuldu. Ve kıl tefsiri başladı... TCMB neler neler söylemiş, nelere dikkat çekmiş! Bırakın artık bunu! TCMB olan bitene göre faiz belirlemiyor ki. TCMB faizi hangi düzeyde açıklayacağına göre metin yazıyor.

Oğuz Demir: Enflasyon artışıyla faiz indirmek olmuyor mu?

Pazartesi enflasyon açıklandığında faiz aslında 4-5 puan daha indirilmiş olacak.. Faiz indirmeden enflasyon artışıyla faiz indirmek olmuyor mu?

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar