Ünlü ekonomistler hemfikir! Özgür Demirtaş'tan kritik kripto para uyarısı

Ünlü ekonomistler hemfikir! Özgür Demirtaş'tan kritik kripto para uyarısı
Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolar ile yurtdışına kaçtığı iddiaları ardından ünlü ekonomistlerden dikkat çeken açıklamalar peş peşe geldi. Ekonomist Özgür Demirtaş, "İnsanlarda kolay yoldan zengin olma isteği var. Kolay yoldan zengin olan kolay yoldan batar" diyerek bilinmeyen kaynaklardan yapılan yatırımlara dair uyarılarda bulundu.

Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolar ile yurtdışına kaçtığı iddiaları ardından ekonomistler olaya ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu. 

Ekonomistlerin açıklamaları şöyle:

Prof. Dr. Özgür Demirtaş: "Ahh arkadaşlar ahh, Neden çevrenizden yatırım tavsiyesi alıyorsunuz? Neden bilmediğiniz kanaldan yatırım yapıyorsunuz? Neden uzmanı olmadığınız işlere giriyorsunuz? Neden kaybetseniz dayanamayacağınız paraları yatırıyorsunuz? İnsanlarda kolay yoldan zengin olma isteği var. Kolay yoldan zengin olan kolay yoldan batar..." dedi.

zgur-demirtas-tw.jpg

Ekonomist Dr. Barış Esen, Thodex'in daha önce yaptığı göz boyayıcı reklam kampanyalarından bir fotoğrafı paylaşarak "Güzel kadınlar, yakışıklı erkekler, pahalı arabalar.. Kısa yoldan zengin olma hayalleri.. Bitmeyen dijital tosuncuklar.. Ve “Ex” olan paralar.. Bir sonrakine kadar... #Thodex"  İfadelerini kullandı.

baris-esen.jpg

Ekonomi yazarı Uğur Gürses: "Saadet zinciri tezgahı kuran dolandırıcıların hedef kitlesi hep, kısa sürede "köşe dönme" heveslileri olmuştur. Kripto varlık dolandırıcılığında da böyle..." açıklamasında bulundu.

ugur-gurses.jpg

Ekonomist Soner Kuru: "Bitcoin, Ethereum, blokzincir, bunlarin hepsi iyi teknoloji ama alim satimlarini yapmak icin gonderdiginiz paralar birilerinin uhdesinde. Piyasa riski haricinde kurum riski var." dedi.

soner-kuru.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar