Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den dolarla ilgili çarpıcı iddia

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den dolarla ilgili çarpıcı iddia
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ekonomist Selçuk Geçer, kendi Youtube kanalında Merkez Bankası’nın faizleri indirmesinin büyük bir hata olacağını ifade ederken, Selçuk Geçer, “Bu yanlış, doları 15 liraya götürebilir” dedi.

İşte Selçuk Geçer'den çok konuşulacak analiz:

Dünya genelinde parasal sıkılaşma politikasına başlandığını, Türkiye’nin ise musluğu açarak, faiz indirime gittiğini söyleyen Selçuk Geçer, “Bu hata doları 15 liraya taşıyabilir. Bu işin ağır bedellerini ülke olarak ödeyebiliriz. Dolar kuru baskılanamayabilir. Faiz de sonra alır, yürür, gider” diye konuştu. Türkiye’nin en büyük sorunu olarak rezervlerin yetersizliğini gösteren Geçer, bu konudaki eleştirilerini de ifade etti.

"15 LİRAYA KADAR GİDER"

Dolar kuruyla birlikte eleştirilerini ileten Selçuk Geçer, yapılanların bir işe yaramadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Ödemeler dengemiz bozuk, işsizlik başını alıp gitmiş, sanayi batmak üzere. Faiz indirimi yapmaya kalkarsanız kurdaki ataklar ciddi anlamda piyasayı domine eder. Enflasyonu yukarı taşır. Faizi bir kez daha artırmak zorunda kalırsınız. Ama bu kez ne enflasyonu ne piyasa dengelerini oturtabilirsiniz. Bu hataları 2016'dan beri yapıyorlar. Bir sıkı para politikası dediler bir gevşek dediler. Bunların hiçbirinin işe yaramadığını gördük”.

Faizlerin indirilmesinin tarihi hata olacağını belirten Selçuk Geçer, “Faizleri 50-100 baz puan inerse çarşı pazar karışır. Döviz borcu olanlar düşünsün. Döviz borcu olan firmalar paldır paldır yıkılırlar. Dövizin yükselmesine karşı değilim ama siz firmalara 'bir şey olmayacak merak etmeyin, sıkı para politikasına devam edeceğiz' deyip tersine hareket yaparsanız adamları batırırsınız. Enflasyon yüzde 20 üzerine çıkacak. Konut fiyatları yüzde 300 arttı. Sen faizleri indireceksin ha? Yıkılır ortalık. Bu MB'nin son intihar girişimi olur. Bu hükümetin siyasetin bitmesi anlamına gelir. Bu saatten sonra dolar 8.80'e gider. Bu yılı da 9-9.50 aralığında bitiririz. MB o hatayı yaparsa 15 liralara kadar giden bir dolar görebiliriz” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar