Selçuk Geçer fiyatların düşmesinin yolunu açıkladı!

Selçuk Geçer  fiyatların düşmesinin yolunu açıkladı!
Ekonomist Selçuk Geçer, yaşanan hayat pahalılığından kurtulmanın mümkün olduğuna dikkat çekti. Geçer, "Türkiye bu işten sıyrılır. Önemli olan irade. 2018'den beri bunu söylüyoruz" diyerek uyarılarda bulundu.

UZMAN İSİM FİYATLARIN DÜŞMESİNİN YOLUNU AÇIKLADI

Selçuk Geçer, Türkiye''nin hayat pahalılığından sıyrılabileceğini söyleyerek, önemli olan noktanın çiftçiyi inandırmak olduğunu söyledi. Çiftçinin kalkınmasıyla birlikte domatesin yeniden 3 lira olabileceğini, ayçiçek yağının fiyatının 10 kat düşebileceğini söyleyen Geçer, ÖTV ve KDV''den de vazgeçmek gerektiğini belirtti.

KRT TV''de yayınlanan "Gerçek Haber Gerçek Ekonomi" programında katılan ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye''de izlenen politikanın bir başarı getirmediğini belirterek, hayat pahalılığının önüne geçebilmek için çiftçilerin inandırılması gerektiğini ifade etti. Geçer şu açıklamalarda bulundu:

"DOMATESİ 3-5 LİRADAN YERİZ"

"Türkiye bu işten sıyrılır. Önemli olan irade. 2018''den beri bunu söylüyoruz. ''Bu ülkede tarım sektörünü geliştireceğiz, çiftçiyi ayaklandıracağız'' dediğinizde, borçlarını sildiğiniz an domatesi 3-5 liraya yemeye başlarız yeniden. Ayçiçek yağını 10 kat altında yeriz, zeytinyağını 10 kat altında yeriz. Devlet ÖTV, KDV''den vazgeçtiğinde düşüş olur. Ama sen fırsatçılara zam amaçlı yapıyorsan o işe yaramaz. Bütün gelişmiş ülkeler önce tarım, sonra sanayiye sonra yüksek teknolojiye girmişler. Bizim yaptığımız ne? Kuru belli seviyede tutup başarı elde ediyoruz.

"KUR EKONOMİLERDE NEDEN DEĞİL SONUÇTUR"

Kur ekonomilerde neden değil sonuçtur. Kur yükseldiği için ekonomi bozulmuyor, ekonomi bozuk olduğu için kur yükseliyor. Kurun yükselmesi de sorun değil dalgalanması sorundur. Bugün kimse fiyatlama yapamıyor. Bu nedenle insanlar mağduriyet yaşıyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar