Ünlü ekonomist İbrahim Kahveci yıllar sonra  itiraf etti: Koç Grubu'nu  çok yanlış tanımışız

Ünlü ekonomist İbrahim Kahveci yıllar sonra  itiraf etti: Koç Grubu'nu  çok yanlış tanımışız
TV5’de yayınlanan ve Hasan Basri Akdemir’in sunduğu “Ekonomi ve Ötesi” programında ekonomist İbrahim Kahveci önemli açıklamalarda bulundu. Kahveci, bir kesimin Koç grubu hakkında yanlış kanaatlere sahip olduğunu ifade etti.

Ekonomist İbrahim Kahveci, kimilerinin sırtını ranta dayayarak, istihdam sağlamadan Hazine garantileriyle milyarlar kazandığını; Koç Grubu’nun ise risk aldığını, istihdam sağladığını ve ülke için bütün varlığını taşın altına koyduğunu ifade etti. Koç Grubunun otomotiv sektöründeki 2 milyar Euroluk yatırımına işaret eden Kahveci, “Koç, Türkiye’nin zengini değil hizmetkârıdır” dedi.

Bir dönem ‘faiz lobisi’ olmakla suçlanan Koç Holding’in, otomotive sektöründe 2 milyar Euroluk yatırım yaptığı ve binlerce kişiye istihdam sağlanacağı hatırlatılarak bu konudaki görüşü sorulan Kahveci, bir kesimin Koç grubu hakkında yanlış kanaatlere sahip olduğunu ifade etti.

Geçmişte kendisinin de bazı konularda Koç Grubunu eleştirdiğini ifade eden İbrahim Kahveci, Koç Holding’in (binlerce meslek lisesi öğrencisine burs, staj ve kişisel gelişim imkânı sağlamayı amaçlayan) “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” projesini yürüttüğünü ve beyaz eşya üretimi yaptığını belirterek, şimdi de otomotiv sektöründe yatırım yaptığına işaret etti.

"TÜRKİYE'NİN ZENGİNİ DEĞİL, HİZMETKARI"

Kahveci, “Tabir caizse ne söyleyeceğim? Yani kahve köşelerine gittiğiniz zaman, ben de küçüklüğümde böyle büyüdüm, yani bunları çok duydum; ‘Koç işte şöyle böyle’ filan… Meğer bu algılar çok şeymiş ya… Bak, Koç, Türkiye’nin zengini değildir. Kaç bin kişiyi istihdam ediyor. Koç, Türkiye’nin hizmetkârıdır. Bunu net olarak söyleyelim. Şudur zengin: Hazine garantisini aldın, milyarları götürdün, istihdamın yok bir şeyin yok, Hazine garantileriyle hayat yaşıyorsun veya ranta sırtını dayadın. Budur zengin” diye konuştu.

Koç Grubunun ise risk aldığını, istihdam sağladığını ve ülken için elini değil bütün varlığını taşın altına koyduğunu ifade den Kahveci, “Anadolu’da benim gibi bir nesil böyle yetişti. Yani kahve köşelerinde Koç’la ilgili olumsuz cümlelerle… Çok yazık etmişiz kendimize, çok yazık etmişiz” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar