Döviz işlemlerinde 'kısıtlama bekleyen Atilla Yeşilada, yeni bir kur şoku uyarısında bulundu

Döviz işlemlerinde 'kısıtlama bekleyen Atilla Yeşilada, yeni bir kur şoku uyarısında bulundu
Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, döviz kurlarında ve enflasyonda yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'nin 21 Aralık 2021 tarihindeki gibi bir döviz depremine gittiğini belirten Yeşilada, bu ihtimalin yüzde 80'in üstünde olduğunu söyledi. 

ÜNLÜ EKONOMİST DOLARA KISITLAMA GELEBİLİR DİYEREK, GÖRECEĞİ SEVİYEYİ AÇIKLADI!

Türkiye''de kur korumalı mevduat (KKM) sonrasında önemli ölçüde geri çekilen döviz kurları, enflasyondaki artış ve KKM''lerin vatandaşı cezbetmemesi üzerine yeniden yükselişe geçti. Tarihi 21 Aralık gecesi sonrası en yüksek seviyeleri test eden dolar kuru, 16 lira sınırına yakın fiyatlanıyor. 

Döviz kurlarında yaşanan gelişmeleri değerlendiren ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, yeni bir 21 Aralık dolar deprem yaşanabileceğine dikkat çekti. 

“Hem vatandaşı hem de hükümeti uyarıyorum. Reel faizin eksi yüzde 50''lerde, resmi enflasyonun yüzde 70 olduğu, kredilerdeki yıllıklandırılmış artışın yüzde 65''e vardığı bir ülkede döviz talebini kesemezsiniz" diyen Yeşilada, "Merkez Bankası''nın kullanılabilir döviz rezervleri hızla eriyor. Hükümetin beklentisinin aksine yaz aylarında da, turist sezonuna rağmen döviz talebi artacak ve TCMB''nin artık satacak dövizi, silahında mermisi kalmayınca acı sonu birlikte yaşayacağız” ifadelerinin kullandı. 

''KISITLAMA'' RİSKİNE DİKKAT ÇEKTİ 

Dolar kurunda yaşanması muhtemel şokun önüne geçmek için hükümetin döviz işlemlerinde kısıtlmaya gideceğini öngören Yeşilada, alınacak bu önlemin de yetersiz kalacağını ve doların 16.50 bandını test edeceğini tahmin etti. 

''''SÜPER BONO ÇARE OLMAZ'''' 

Vatandaşın döviz iştahını kesmek isteyen hükümet, KKM benzeri yeni ekonomik enstrümanlar arayşında. Bunlardan birisi olan süper bonuyu da değerlendiren ekonomist Atilla Yeşilada,  “Birkaç hafta içinde ihraç edilmesini beklediğim enflasyona endeksli bono acı sonu öteler, ama tehlikeyi bitirmez” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar