Ünlü ekonomist deprem vergilerini sordu!

Ünlü ekonomist deprem vergilerini sordu!
Ekonomist Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Elazığ ve Malatya'daki depremin hemen ardından para toplama duyurusu yapan ve tepki görünce paylaşımı kaldıran Kızılay Başkanı'nı yazdı. Muratoğlu, deprem vergilerini sordu ve "Vali Bey deprem bölgesine gelen bakanlara, “Kamuoyu algısı gayet iyi efendim” diye demeç verdiğine, Erdoğan Afrika seyahatine başladığına göre sırası geldi" dedi.

Murat Muratoğlu bugünkü "Deprem vergileri nereye gitti?" başlıklı yazısında vergilerin akıbetini sorarak "Parasızlıktan Merkez Bankası'nın ihtiyat akçesine bile el koyanlar sizce deprem için para mı bırakırlar?" yorumunda bulundu. 

İşte Murat Muratoğlu'nun yazısı:

Şimdi sırası değil… Vakti mi şimdi bunları konuşmanın?

Eh, canlar yitip gittiğine, Vali Bey deprem bölgesine gelen bakanlara, “Kamuoyu algısı gayet iyi efendim” diye demeç verdiğine, Erdoğan Afrika seyahatine başladığına göre sırası geldi…

Kızılay Başkanı Elazığ depreminin hemen sonrasında Kızılay'a 10 lira yardım isteyen bir tweet attı. Mübarek Elazığ sallanırken mi yazdı? O nasıl bir hızdı?

Büyük 99 depreminin ardından getirilen, 2000 yılında devreye sokulan geçici deprem vergisi 20 yaşına girdi; oy verecek, ehliyet alacak hale geldi.

★★★

Kusura bakmasın ama bu milletten 70 milyar liraya yakın vergi toplandı. Nereye gitti? Önce o harcamaların faturasını bir göstersinler sonrasında SMS ile yardım istesinler.

Afiyetle yediler ayıptır söylemesi… Parasızlıktan Merkez Bankası'nın ihtiyat akçesine bile el koyanlar sizce deprem için para mı bırakırlar?

★★★

Sorunca “Duble yol yaptık” dediler. İyi de bu duble yollar yap-işlet-devret sistemiyle yapıldı, beş kuruş para da ödenmedi. Bize öyle söyledi!

Oyun hep aynı oyun… Otobanlar, kavşaklar, tüneller… İşini bilen müteahhitler… Yapan müteahhitler devlete; “Acelesi yok ödersiniz” dediler, önümüzdeki 25 yılı ipoteklediler.

★★★

Biri yazlık, diğeri kışlık iki saray ama depreme dayanıklı… Beylerbeyi Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı… Vahdettin Köşkü, Huber Köşkü… Beykoz Kasrı… Van, Marmaris derken… Şahsa değil tabii ki halka… Ülkenin itibarını yükseltme adına…

Evi yıkılan vatandaşlarımız oda talep edip kalabilecek mi milletin sarayında? Saray bir değil ki? Sürüsüyle var… Biraz sıkışırlarsa Elazığ nüfusunun tamamı sığar…

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar