Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada'dan bomba iddia: Bir gece ansızın...

Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada'dan bomba iddia: Bir gece ansızın...
Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada sosyal medya hesabı üzerinden iddialı bir paylaşımda bulundu. Yeşilada, Merkez Bankası'nın ani bir faiz artışına gideceğini öne sürdü. Yeşilada iddiasını, "İddiaya giriyorum, bir gece ansızın "700 puan" sözleriyle paylaştı.

22 Eylül’de Merkez Bankası beklenenin aksine politika faizini artırmamıştı. Beklenmedik karar sonrası dolar kuru 18 kuruş artmıştı. Yeni hafta ile beraber ise hem Merkez Bankası'nın kararı hem de iç ve dış politikalar sebebiyle dolar kurundaki sert yükseliş devam etmişti.
Atilla Yeşilada Ekonomist Özlem Derici Şengül’ün twitter hesabından dolar kuru ile ilgili “TL değer kaybında iflas eden Arjantin’in pesosuyla yarışıyor” paylaşımına cevap verdi.
Atilla Yeşilada paylaşımında Merkez Bankası’nın faizleri artıracağını artıracağını “İddiaya giriyorum, bir gece ansızın 700 puan" sözleriyle öne sürdü.

"BAKIN VE RAHATLAYIN"

Yeşilada youtube kanalı için çektiği videonun açıklamasında da Merkez Bankası’nın faiz artıracağını “TCMB 600-700 puan faiz artırımı yaparak kurda istikrar ve dengeyi sağlayacak. Nerden biliyorum? Çünkü ben balık hafızalı değilim. TCMB web sitesine girin ve son 10 yılda NE ZAMAN ve NİYE faiz artırılmış bakın ve rahatlayın.” sözleriyle iddia etti.    

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar