Ünlü deprem uzmanı Naci Görür'den Celal Şengör'le ilgili olay açıklama

Ünlü deprem uzmanı Naci Görür'den Celal Şengör'le ilgili olay açıklama
Son zamanlarda tartışma konusu olan Jeoloji Profesörü Celal Şengör ile ilgili Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. Görür, Şengör gibi insanların kolay yetişmediğini ifade etti. 

Beyaz TV'de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programında sunucu Ece Erken ve Bircan Bali, Jeoloji profesörü Celal Şengör'ü ifadeleri nedeniyle eleştirmişlerdi. 

Şengör'ün sözlerini eleştiren sunucular, "Biz hoca diyorsak birilerine ya da ciddiye alıp televizyona çıkartıyorsak ne konuştuğunuzu bilmeniz lazım. Biz burada magazin konuşurken bile 40 kere düşünüyoruz." ifadelerini kullanırken, Ece Erken'in "Sağlık Bakanlığı Celal Şengör'ü görevden alsın" şeklinde mesajı okuduğu görüldü.

Tartışmaların ardından Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Celal Şengör ile ilgili şunları yazdı: 

Arkadaşlar, kısaca Celal Şengör’le ilgili konuşacağım. Bir iki gündür fazla konuşuluyor, bir şeyler oldu galiba. Celal yerbilimlerinde gerçek bir duayendir. Ülkemizin yetiştirdiği en büyük bilim insanlarından biridir. Onun uluslar arası saygınlığına ve şöhretine ulaşmak zordur...

Celali ben iyi tanırım. Yıllarca onun Kürsü Başkanlığını yaptım. Onun İTÜ’ye gelmesinde az da olsa rolüm oldu. Arkadaşım ve dostumdur. Celal ekstremlerin insanıdır. Bir anda herşeyi kırar döker, bir kalemde herşeyi silip atar. Benim de kalbimi kırdığı çok olmuştur. Ama iyi kalplidir. Kimseye kötülük etmez. İnsanımıza ve ülkemize çok faydalıdır. Onun kazandırdıklarını çok az insan yapabilir. Böyle insanlar kolay yetişmiyor. Onu olduğu gibi kabul edelim, saygınlığına halel getirmeyelim. Sevgilerimle. 

naci-tweet1.jpgnaci-tweet2.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar