Ünlü anketçi açıkladı: "Halkın büyük çoğunluğu karşı çıkıyor, bu girişimden vazgeçilir"

Ünlü anketçi açıkladı: "Halkın büyük çoğunluğu karşı çıkıyor, bu girişimden vazgeçilir"
İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik tartışmalar kamuoyunda ve siyasetçiler arasında tartışılmaya devam edilirken ünlü anket şirketi MetroPOLL Araştırma'nın CEO'su Sencar, vatandaşların büyük çoğunluğunun Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine karşı olduğunu dile getirdi.

“İstanbul Sözleşmesi” adıyla bilinen, “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” son dönemde bir kesim tarafından tartışmaya açıldı ve iptal edilmesi gerektiği savunuluyor. Tartışmalara ünlü anket şirketi Metropoll araştırma CEO'su Özer Sencar da yaptıkları araştırmayla dahil oldu.

2011'de imzaya açılan İstanbul Sözleşmesi'ni imzalayan ve onaylayan ilk ülke Türkiye olmuştu. Son olarak Pınar Gültekin cinayetinin ardından pek çok kentte sokağa dökülen kadınlar, sözleşmenin uygulanması çağrısı yaptı. 

ÜNLÜ ANKETÇİ SENCAR: "BU GİRİŞİMDEN VAZGEÇİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve CEO'su Özer Sancar, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesin'den çekilmesine ilişkin kamuyounu değerlendirdi. Yaptırdığı ankette vatandaşların büyük çoğunluğunun sözleşmeden Türkiye'nin sözleşmeden çekilmesine karşı olduğunu belirten Sencar, "Bu girişimden vazgeçilir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Sencar'ın Twitter adresinden yaptığı açıklamada halkın büyük çoğunluğunun, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine karşı olduğunu ifade ederek "Bu girişimden vazgeçilir diye düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

AKP'LİLERİN YÜZDE 50'Sİ SÖZLEŞMENİN İPTAL EDİLMESİNE KARŞI

Sencar, AKP'lilerin Yüzde 27’sinin hükümetin İstanbul Sözleşmesinden çekilmesini onayladığını ifade ederek yüzde 50’sinin ise onaylamadığını söyledi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE EN YÜKSEK DESTEK İYİ PARTİ'DEN

İstanbul Sözleşmesine en yüksek destek ise İYİ Parti' seçmeninden geldi. 

Sencar açıklamasında "İstanbul Sözleşmesinden çekilmeye en düşük destek (%3,5) ve en yüksek karşı duruş (%85) İYİ Parti seçmeninden geldi." açıklamasında bulundu.

sencar1.jpgsencar2.jpgsencar3.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar