Ünlü anket firmasının sonuçları siyasi kulisleri sarstı! Meral Akşener'in önlenemez yükselişi

Ünlü anket firmasının sonuçları siyasi kulisleri sarstı! Meral Akşener'in önlenemez yükselişi
MetroPOLL Araştırma'nın yaptığı anket çalışmasında, "Kendini partinize herhangi bir nedenle oy vermeyecek olsanız hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna seçmenlerin ilk tercihi İYİ Parti olurken, AKP dördüncü parti oldu.

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar anket sonuçlarını, "Seçmenlerin ikinci partisi. İYİ parti en çok tercih edilen ikinci parti" notuyla paylaştı.

Sencar'ın açıkladığı anket sonucu şöyle:

İYİ Parti: %13,7
MHP: %12,8
CHP: %11,4
AKP: 6,6
HDP: %2,5
DEVA: %1,1
Saadet Partisi: %0,8
Memleket Partisi: %0,7
Gelecek Partisi: %0,3

anket-metropoll.jpg

Günboyu'nun haberine göre, araştırmanın sonuçları siyasi kulisleri hareketlendirdi. Cumhur İttifakı'nın yaşadığı dramatik oy kaybının sonuçlarının sandığı nasıl yansıyacağını değerlendiren duayen siyasetçiler, Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti'nin yükselişinin, son anketle daha da perçinleştiğinin ortaya konduğunu söyledi. Araştırmacılar, yüksek enflasyon, buna bağlı olarak artan fiyatlar, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in ifşaatlarıyla ortaya saçılan yolsuzluk iddiaları, adam kayırma, atamalarda liyakata uyulmaması ve yükselen işsizlik oranlarının, umut arayan vatandaşı İYİ Parti'ye yönelttiğini değerlendiriyor. Genel Başkanı Meral Akşener'in yurt gezileri sırasında vatandaşların sorunlarını dinlemesinin, İYİ Parti'ye ivme kazandırdığı ifade ediliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar