Ukrayna'nın Rusya Maslahatgüzarı, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Ukrayna'nın Rusya Maslahatgüzarı, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Ukrayna’nın Rusya Maslahatgüzarı Vasiliy Pokotilo, Rusya Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Pokotilo’ya Kiev’deki Rus diplomatlara karşı yürütülen provokatif eylemlerle ilgili Rusya’nın protestosu iletildi.

İki ülke arasında gerginlik!

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ukrayna’nın Rusya Maslahatgüzarı Vasiliy Pokotilo, bugün bakanlığa çağrıldı ve Rusya’nın Kiev Büyükelçiliği’nden Rus diplomatlara karşı dün gerçekleştirilen provokatif eylemler kararlılıkla protesto edildi.

Bakanlık, büyükelçilik binası ve büyükelçilik çalışanlarının yaşadıkları yerlerin yakınlarına diplomatların fotoğrafları ile saldırgan ifadelerin yer aldığı pankartlar yerleştirildiğini, büyükelçiliğe ait dört araca da zarar verildiğini bildirdi.

Pokotilo’ya Rusya tarafının bu eylemleri Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi’nin ihlali olarak değerlendirdiği ifade edildi.

Ukrayna’dan olayın detaylarının araştırılması ve sorumluların cezalandırılması için derhal tedbir alınması, gelecekte bu tür eylemlerin önlenmesi, Ukrayna’daki diplomatların güvenliğinin sağlanması istendi.

Bununla birlikte Rusya’nın Kiev Büyükelçiliği de yaşananlarla ilgili Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’na protesto notası iletti.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar