Uğur Şahin'den 'dayanıklı aşı' müjdesi

Uğur Şahin'den 'dayanıklı aşı' müjdesi
Pfizer ile birlikte korona virüs aşısı geliştiren BioNTech’in kurucusu ve CEO’su Uğur Şahin Financial Times’ın online konferans panelinde açıklamalarda bulundu.

Şahin yaptığı açıklamada, Pfizer ile geliştirilen aşının aşırı soğukta saklanması gerektiğine dikkat çekti ve “Sadece 2 ile 8 santigrat derecede buzdolabında 6 ay boyunca saklanabilecek korona virüs aşısı geliştirmeye devam ediyor. Yakında bunun kullanım onayını almayı planlıyoruz” dedi.

“TAKVİMDE SIKINTI OLMADIĞI İÇİN MUTLUYUZ"

Şahin, “Bizim ilk formülasyonumuzda bu aşıların eksi 80 santigrat derecede saklanması ve taşınması gerekiyordu. 

Fakat şu an formülü değiştirdik ve bu henüz onaylanmadı ama eğer onaylanırsa aşılarımızı 2 ile 8 derecede tam 6 ay boyunca saklayabileceğiz” dedi. Şahin, 6 ay boyunca bu ısıda aşının etkisini yitirmeden saklanabileceğini duyurdu.

Sözcü'de yer alan habere göre aynı etkinlikte açıklamalarda bulunan Uğur Şahin, “Bizim ekiplerimiz aşının üretimini artırarak harika bir iş yaptı ve şu an 3 milyar doza doğru ulaşıyoruz. 

Çok fazla teknik sorun yaşamadığımız ve teslimat takviminde bir sıkıntı olmadığı için çok mutluyuz” dedi. Şahin, daha önce 2021 yılı için 2.5 milyar doz hedef belirlemişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar